USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правляча партія Франції висунула кандидата у президенти

6 Лютого 2017 08:59
Бенуа Амон офіційно затверджений кандидатом в президенти Франції від соціалістів. Про його формальне висунення оголосили в неділю, 5 лютого, на з'їзді Французької соціалістичної партії, інформує Тиждень.юа.

У кінці січня колишній міністр освіти країни Амон переміг на партійних праймеріз. Чинний французький президент Франсуа Олланд, якого підтримує лише невеликий відсоток виборців, не став висувати свою кандидатуру на новий термін.

Амон виступає, зокрема, за введення безумовного базового доходу для всіх французів в розмірі 750 євро до 2022 року. Така політика передбачає виплату цієї суми кожному громадянину без необхідності виконання будь-якої роботи.
Основними суперниками Амона на виборах будуть кандидат від партії "Республіканці", екс-прем'єр Франсуа Фійон, колишній міністр економіки і лідер руху "Вперед!" Емманюель Макрон, а також Марін Ле Пен з правопопулістського "Національного фронту". Згідно з останніми опитуваннями, соціаліст може розраховувати на 16 - 17% голосів виборців і четверте місце в першому турі виборів.

Нагадаємо, як заявив раніше міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель, Європейський союз може розвалитися, якщо на виборах у Франції і Нідерландах переможуть популісти.

Лідерами у гонці за крісло президента Франції є два кандидати - від Республіканської партії Франсуа Фійон та правої партії Марін Ле Пен.

Прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування у зв'язку зі скандалом довкола дружини Франсуа Фійона. А Марін Ле Пен звинуватили в тому, що вона привласнила гроші, які виплачувала фіктивним помічникам. Нагадаємо, Марін Ле Пен пообіцяла в разі своєї перемоги на виборах глави держави визнати Крим частиною Росії. Раніше вона заявила, що не вважає анексію Криму Росією незаконною.

Вибори президента Франції пройдуть у два тури 23 квітня і 7 травня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus