USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді хочуть подолати кнопкодавство

20 Серпня 2014 09:21
Зміни до регламенту міськради, які унеможливлять голосування чужими картками, пропонують ухвалити депутатам Луцької міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 19 серпня.

Як зауважив секретар Луцькради Сергій Григоренко, іноді депутати голосують не особисто, порушуючи цим вимоги Майдану, чинного законодавства та регламенту міськради. Він навів два приклади випадків, коли депутати голосують не особисто: депутат взяв картку колеги, який не з’явився на сесію, і проголосував нею, або депутат прийшов на засідання, зареєструвався письмово, але через певний час покинув залу, залишивши свою картку для голосування колезі.

Секретар Луцькради пропонує зміни до регламенту, які, з його слів, допоможуть унеможливити голосування чужими картками. Так, у разі, якщо депутат власноруч не підписався під час реєстрації, але його персональна картка зареєстрована у системі персонального голосування «Віче», за пропозицією міського голови, секретаря міськради чи депутатів працівники секретаріату ради пропонують депутату письмово зареєструватися, а в разі відсутності депутата у залі засідань вилучають картку для голосування. Після того, як депутат прибуде у залу засідань та власноруч зареєструється, він отримає вилучену персональну картку.



Якщо депутат зареєструвався письмово, виходячи із зали засідань, зобов’язаний здати картку. У разі, якщо ж картка депутата, який вийшов за межі зали, продовжує голосувати, за пропозицією будь-кого із депутатів працівники секретаріату вилучають картку.

Пропонувалися також інші зміни до регламенту – наприклад, обмеження часу, відведеного для оголошення депутатських запитів до години та можливість позбавляти слова депутата, який поводиться некоректно та по-хамськи. Члени комісії висловили зауваження щодо цих змін та не досягли одностайного рішення.

Насамкінець, депутати вирішили в цілому підтримати проект змін до регламенту. Остаточне рішення ухвалять під час сесії Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 20 Серпня 2014 11:09
Є простий для нинішніх луцькдепів метод. Відключити до кінця каденціх електронну систему та голосувати "справжніми" руками. Ну важко ж буде піднімати обидві руки, або задирати ще й ноги.
лучани Показати IP 20 Серпня 2014 12:50
Григоренко нехай попросить свого односектанта Гриба не кнопкодавити.
Олександр Показати IP 20 Серпня 2014 17:08
Коли депутат голосує не особисто, або за іншого, він порушує Конституцію, а не вимоги майдану.
Олександр Показати IP 20 Серпня 2014 17:11
Коли Яценюк був у опозиції, то з Турчиновим кричали за "Раду-3" і введення кримінальної відповідальності за порушення голосування. Тепер при владі, пельки закрили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus