USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку поширюють неправдиві листівки

9 Травня 2014 13:42
У Луцьку (ВО №22) спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксований факт розповсюдження листівок, які містять інформацію про опитування думки волинян щодо виборчих рейтингів кандидатів на пост Президента України. Дані листівки були розміщені на дошках оголошень багатоквартирних будинків у різних районах міста, зокрема на вулиці Гордіюк та проспекту Молоді.

«За даними альтернативного опитування, яке було проведене на замовлення руху «Чесний вибір» у Волинській області, реальні рейтинги кандидатів відрізняються від тих, що висвітлюються в ЗМІ. Ось перша п’ятірка лідерів: Петро Порошенко – 31%; Анатолій Гриценко – 28%; Юлія Тимошенко – 18%; Олег Ляшко – 12%; Ольга Богомолець – 8%» - повідомляється в листівці.

Згідно з частиною 1 статті 566 Закону України «Про вибори Президента України», підприємства, заклади, установи та організації, що проводять опитування громадської думки мають право оприлюднювати результати опитування, пов’язаного з виборами, з обов’язковим зазначенням часу його проведення, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки. Дана листівка не містить вище згаданих даних, тому її поширення є прямим порушення виборчого законодавства.

Про діяльність руху «Чесний вибір» на Волині раніше нічого невідомо. Окрім того, при спробі знайти інформацію про це об’єднання в Інтернеті пошукова система Google не видала жодних конкретних результатів. Тому, цілком можна припустити, що інформація про це опитування є неправдивою, а сам факт поширення даної листівки є одним з методів маніпуляції думкою виборця.

З огляду на це, Громадянська мережа ОПОРА закликає виборчі штаби кандидатів на пост Президента України та усіх громадян не порушувати виборчого законодавства та не вдаватись до використання брудних методів агітації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
анонімус Показати IP 9 Травня 2014 15:04
що, пригоріло, порошенки?
Olha Показати IP 9 Травня 2014 15:38
Мразі йдуть по трупам до влади.А народ ,як бидло,піде голосувати за те,шо його вбивають.
Лучаночка Показати IP 9 Травня 2014 15:56
Та про Порошенка все ясно,про Тимошенко те саме, реально голосувати треба за Яроша, благословення йому давав Чоновіл!А досі кращого за Чорновола, нажаль, у новійтній історії Україні не було...Подумайте самі тепер за кого треба голосувати і "кому куля в лоб" язиком",а кому дії реальні...
Лучанин до Лучаночка Показати IP 9 Травня 2014 17:06
Чорновіл мабуть перевернувся від такої брехні.
Степан Показати IP 9 Травня 2014 16:11
"Голосуйте так, як вам підказує розум і серце" - а решту навіть читати не варто.
титушко Показати IP 9 Травня 2014 17:32
до модератора-тебе +
правдолюб до Лучанин Показати IP 9 Травня 2014 18:36
ЗРОЗУМІЛО ЩО МЕГАІДІОТИ НЕ ЗА ЯРОША БО У НЬОГО БІГМОРДІВ ЗА ЧУЖИЙ КОШТ РОЗКЛЕЄНИХ НЕМАЄ А У ДЕЯКИХ НАДТО ПСЕВДОЧЕСНИХ БІГМОРДІВ ВАЛОМ НАКЛЕЄНО МОЖЕ ГОСПОДІН "Мудоучанин" З ВЛАСНОЇ КИШЕНІ ЇХ ПРОПЛАТИВ??
777 Показати IP 9 Травня 2014 20:48
климчук під..р балатуеця від порошенка
волиняка до 777 Показати IP 10 Травня 2014 10:06
крук крукові око невийме! Поршенко - це стара влада кабміна Яника! ХТО голосує за це б*дло той паплюжить смерть " Небесної сотні " !
НЕЛУЧАНИН Показати IP 9 Травня 2014 21:25
наведені в листівці так звані рейтинги - відверта брехня. загальна сума всіх - 97%. решту тільки 3% підтримують ? БРЕХНЯ !!!!!!!
лучанин далекобійник Показати IP 10 Травня 2014 10:04
Порошенко - це ***** з кабміна Януковича, доречі на Віничині і Хмельничищині цього кандидата ненавидять він привів ці області до банкротства, це Він знищив Луцьку кондитерську фабрику та десяткі інших щоб небуло конкуренції його дешевій ХІМІЇ !!! по іншому його цукерки неназвеш, невірите- запитайте в шоферів які возять туда хімію, вони зізнаються що ніхто так незаказуе всяке лайно як Рошен !
крик України Показати IP 10 Травня 2014 10:13
"Голосуйте так, як вам підказує розум і серце, а не рейтенги " - не вибирай тих що були при владі, Вони тоді нічого не робили і зараз нічого не зроблять! Пам"ятай "НЕБЕСНУ СОТНЮ " !!!! не за зміну місцями привладних маргиналів Вони гинули , а за оновлення України та свідомості народу !!!
Марія Показати IP 12 Травня 2014 11:19
і в чому неправда? постійно зявляються нові й нові рейтинги, які свідчать про різні результати. але єдине, що здається правдою, то це дійсно велика довіра до Гриценка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus