USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцькраді буде новий відділ. ОНОВЛЕНО

25 Січня 2012 18:29
По посаді у відділ держреєстрації суб’єктів господарювання і в дозвільний центр погодилися додати депутати Луцької міської ради. Вони також підтримали створення відділу фінансового контролю та аудиту міськради.

Відповідне рішення обранці громади ухвалили під час 20 сесії міськради 25 січня.

Як зауважила начальник відділу кадрової роботи та нагород міської ради Віра Гудима, введення штатних одиниць пов’язане зі збільшенням обсягів роботи у дозвільному центрі та відділі Держреєстрації суб’єктів господарювання.

На це депутат Антон Сосновський зауважив, що через збільшення штатів структурних підрозділів зростає рівень бюджетного навантаження, і поцікавився, чи не можна якось вирішити проблему за рахунок внутрішніх резервів.

Обранець громади Андрій Калахан запитав, скільки бюджетних грошей потрібно буде витратити на утримання нових посад. Алла Гудима відповіла, що 81 тисяча гривень на рік на двох.

Крім того, Калахан запропонував виключити пункт про створення в міськраді нового структурного підрозділу – відділу фінансового контролю та аудиту Луцької міської ради. Депутат сумнівається, що новостворений відділ належно контролюватиме роботу комунальних підприємств, хоча це одне з головних його завдань.
«Ворон ворону око не виклює», ‒ додав Калахан.

Однак декілька обранців громади висловилися за створення такого відділу, аргументуючи це потребою аналізувати й контролювати роботу, насамперед, комунальних підприємств міста.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що додаткових посад для створення відділу не треба, бо той буде створений за рахунок нинішніх працівників.

Зрештою, депутати погодили збільшення штату і створення нового відділу.

Щоправда, новостворений відділ фінансового контролю та аудиту Луцької міської ради поки залишився без Положення, на підставі якого має працювати. Рішення про його затвердження депутати ухвалити не спромоглися.

Обговорення цього питання тривало приблизно годину. Відповідала на запитання депутатів заступник начальника управління фінансів та бюджету міськради Валентина Малютіна. Вона, як запевнив міський голова Микола Романюк, очолить новостворений відділ.
Позафракційний депутат Андрій Калахан нарікав на те, що у проекті рішення немає аналізу ситуації, стану речей з якого випливає потреба створення нового підрозділу, також нібито не йдеться про якісь конкретні завдання відділу.

Малютіна також констатувала, що такого аналізу надати не може, а доцільність створення підрозділу аргументувала вимогами законодавства.

Микола Романюк також додав, що про доцільність можна уже говорити, адже після перевірки, яку здійснили працівники майбутнього відділу в ЖКП №3 з’ясувалося, що там не все гаразд. «Про результати ви наступного тижня дізнаєтеся. Один віник в день списували і по 20 пар рукавиць на тиждень…» - додав мер.

Свої зауваги висловив також «свободівець» Сергій Сівак. з його слів, міська рада – «цілісний організм» , і тому «одна рука гроші витрачає, а друга буде контролювати». Тож він ратував за незалежний аудит.

Калахан нагадав, що в 2009 році «Малютіна працювала у тимчасовій адміністрації «Західінкомбанку», а там був депозит міської ради».

«То чи може вона ефективно очолювати відділ, якщо тоді вона не змогла повернути гроші міськраді?» - запитав депутат.

У відповідь Микола Романюк пояснив, що завдяки Малютіній зараз міська рада повертає собі ці гроші.

За ухвалення Положення висловилися голова фракції «Батьківщина» Юрій Корольчук та лідер фракції «НУ» Андрій Козюра.
Втім, під час першого голосування для ухвалення не вистачило голосів. Тоді Козюра зініціював повторне голосування в поіменному режимі. Та навіть у поіменному режимі депутати рішення не прийняли.

Зрештою, за пропозицією депутата Павла Данильчука, вирішено було розглянути питання про ухвалення Положення про відділ на наступну сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
українка Показати IP 25 Січня 2012 18:41
Створення відділу - це відповідь на Указ Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», щоб знали наших.
тиць-здиць Показати IP 25 Січня 2012 19:34
Шо, оп’ять?!!
аа Показати IP 25 Січня 2012 21:09
а для чого взагалі ця структура якшо це може робити податкова?
Коля Ром. Показати IP 25 Січня 2012 22:49
Це щоб ділились, а не тільки косили бабло. Треба ділитись.
жора Показати IP 25 Січня 2012 22:56
на стадіон на меморіал є гроші а на освіту 0
жора Показати IP 25 Січня 2012 23:08
задрали
Сніг Показати IP 26 Січня 2012 09:21
"Вони також підтримали створення відділу фінансового контролю та аудиту міськради." Це називається нема куди влаштувати своїх дітей, племінників, братів, сестер... треба відділ створити! 2 роки про це не думали,а тут на тобі, "згадали" указ Президента!
Мирослав Показати IP 26 Січня 2012 17:40
Треба ж нужну бабу пристроїти,її все життя пристроюють,ну-ну,побачим,як той спец наробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus