USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді голосами виторговують посади, - експерт

22 Липня 2011 13:31
Міському голові вдалося сформувати у Луцькій міській раді «промерську» більшість, чому сприяли, зокрема, «кадрові торги» - за вигідне міському голові голосування окремих депутатів призначали на роботу до органів міської ради чи в комунальні підприємства, - вважає регіональний представник громадянської мережі ОПОРА Михайло Шелеп.

Про це Шелеп заявив 2 липня під час презентації результатів моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування у Луцьку.

Експерт зауважив, що для обраного у листопаді минулого року складу міськрадм було характерно те, що рада більш як на 80 % була сформована з депутатів, які представляють «декларовано опозиційні до центральних органів влади партії».

«Це характерно для міст західної України, але у Луцьку додалася ще одна особливість – міський голова і депутатська більшість представляють протилежні політичні сили. Так голова висунутий «Сильною Україною» - партією провладної коаліції, а більшість у раді – опозиційна», - зауважив Шелеп.

«І хоч на початку каденцій всі говорили, що міському голові буде складно , та вже зараз ситуація кардинально інша. Попри за політизованість ради - все-одно міському голові і команді, яка йому допомагає, вдалося переломити ситуацію, і на сьогодні є промерська більшість», – додав Шелеп.

Від додав, що це особливо помітно, коли у раді голосують за соціально-економічні питання, які найчастіше є для міського голови принциповими.

«Залучаються різні механізми. Не випадково, коли у раді стояло питання віддати в оренду облспоживспілці землю під ринком в обмін на її зобов’язання добудувати міст над коліями, буквально в короткому часовому проміжку з’явилися нові кадрові призначення. Зокрема окремих депутатів з фракції «Батьківщина». Хтось в комунальне підприємство перейшов – Артур Василевський, хтось пішов працювати в міську раду - Рустам Дячук, і так далі», - сказав Михайло Шелеп.

«Тобто є «торг». Звичайно такі речі, як правило, практикуються, але в даному випадку дуже відверто вже видно, як кадрові призначення співпадали з голосуванням за питання, яке було принципове для міського голови .Тобто голосування за посаду», - додав представник ГМ ОПОРА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
m Показати IP 24 Липня 2011 11:58
це називається корупція у владі і здача інтересів громади. 10-13 млн. з ринку кожен рік будуть йти до громадської організації,яка в радянські часи розгортала торгівельну мережу. Сьогодні на цій ниві прекрасно працює приватна торгівля. Кому підуть 10-13 млн.? не на дороги, не на будинки, не на сквери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus