USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку планують створити «армію» членів виборчкомів. ПРОЦЕДУРА

2 Липня 2013 11:33
Лучан хочуть навчити бути членами виборчих комісій за допомогою системи он-лайн навчання.

Презентували систему у Луцьку 2 липня.

Чому виникла ідея створення системи он-лайн навчання

Як розповів координатор проекту Євген Побережний, за статистикою для 3 виборів, які відбулися протягом 2008-2012 років, залучали від 350 до 800 тисяч членів ДВК, окрім цього, – ще приблизно 500 тисяч спостерігачів. Тобто, навчання можна застосувати для приблизно 1 мільйона осіб, які Євген Побережний назвав «декількома українськими арміями».

Перші кроки у цьому напрямку вже робили. Так, у період передвиборчої кампанії 2010 року 200 тренерам вдалося навчити 11% від складу виборчих комісій. Тож, координатори проекту задумалися, як же можна охопити більшу кількість членів ДВК.

Продумавши варіанти, вирішили здійснювати дистанційне навчання он-лайн, під час якого застосовували б комбінації різних методів навчання, зокрема й практичні тренінги. Так, цю систему розробили та хочуть запровадити у межах проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», координатором якого є представник ОБСЄ в Україні у співпраці із ЦВК.

Структура системи дистанційного навчання членів виборчкомів

Система містить декілька компонентів: модуль дистанційного навчання, бібліотеку, яку називають «базою знань», банку тестових запитань, бази даних користувачів та аналітичних інструментів.

Одним із компонентів системи є бібліотека, в якій можна знайти різні документи та інформацію щодо організації виборів. Зокрема, тут є законодавчі та підзаконні акти, посібники, графічні та відеоматеріали, затверджені ЦВК форми виборчих документів і зразки їх правильного заповнення, а також документи типу «запитання-відповіді».

Цю систему можна використовувати не лише для навчання Центральною виборчою комісією, але й іншими суб’єктами виборчого процесу та як допоміжний інструмент під час процесу очного навчання.

Буде декілька рівнів доступу для користувачів. Наразі координатор проекту Євген Побережний запропонував 5 з них: назареєстровані та зареєстровані користувачі, тренери, контент-менеджери, ким стануть члени ЦВК, та «рекрутери» - представники суб’єктів подання.

Контроль за наповненням системи та доступом користувачів до неї здійснюватиметься членами ЦВК.

Переваги та недоліки системи

Розробники стверджують, що система має низку переваг. Так, за її допомогою ЦВК за умови мінімальних організаційних та матеріальних витрат можна охопити максимальну аудиторію, контролювати зміст навчальних матеріалів та якість навчання, застосовувати індивідуальний та груповий підхід до навчання, робити статистичний аналіз проблемних питань, підтримувати зворотній зв’язок із користувачами, систематизувати інформацію про дійсних та потенційних членів виборчих комісій для формування бази даних кадрового резерву.

Недоліками цього навчання Євген Побережний назвав неповне охоплення аудиторії, відсутність фактора «тренер в аудиторії» та необхідність авторизації користувачів під час дій, що можуть мати юридичні наслідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus