USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцькій міськраді не хочуть міняти регламент?

22 Червня 2011 09:30
На засіданні фракції ВО «Батьківщина» у Луцькій міській раді було прийнято рішення ініціювати зняття з розгляду на найближчій сесії міськради питання про зміну регламенту ради.

Про це пише сайт Твій місцевий депутат з посиланням на інформацію Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Повідомляється, що на сесії 23 червня мало розглядатися питання «Про затвердження Регламенту Луцької міської ради VІ скликання в новій редакції».

Проте фракція «Батьківщина» вирішила ініціювати зняти його з розгляду. ЦПАВК стверджує, що таке рішення запропонував керівник фракції Юрій Корольчук. Причина - «груба невідповідність запропонованого проекту регламенту вимогам закону…».

Нову редакцію Регламенту Луцької міської ради VІ скликання на розгляд 11-ї сесії внесла постійна комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Безпосереднім автором цього проекту став депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Осіпов.

У Центрі політичного аналізу і виборчого консалтингу стверджують, що, ймовірно, таке рішення фракції є відгомоном внутріфракційного конфлікту, який за останній місяць набув публічного розголосу. Одна із ліній протистояння - конфлікт між керівником фракції Корольчуком та членом фракції Осіповим. «Скоріш за все особистісні непорозуміння взяли верх над публічними обіцянками, адже депутати ВО «Батьківщина» постійно наголошували на своїй відкритості та близькості до виборців», - кажуть у ЦПАВК.

Довідково:

Як повідомляють у ЦПАВК, нова редакція Регламенту ради розроблялась з метою вдосконалення окремих процедур в роботі міської ради, а також з метою приведення його положень у відповідність із нормами Закону України «Про доступ до публічної інформації». Свої пропозиції щодо вдосконалення Регламенту вносили депутати майже з усіх фракцій ради. Ряд рекомендацій та ініціатив також було запропоновано представниками громадських організацій та засобів масової інформації.

Крім конкретизації ряду процедурних питань та деталізації роботи фракцій і груп, до найцікавіших запропонованих нововведень у Регламенті належать:
- подовження до 20 робочих днів терміну подачі проектів рішень, що плануються винести на розгляд Ради;
- обов’язкове розміщення на офіційному інтернет-порталі Луцької міської ради текстів проектів рішень ради;
- зменшення до 5 днів терміну опублікування на офіційному сайті Ради або в інший визначений у рішенні спосіб усіх, без виключення, рішень Ради;
- друкування в газеті «Луцький замок» переліку прийнятих Радою рішень із зазначенням короткого опису та електронного посилання на офіційний сайт;
- оприлюднення на офіційному сайті Ради, не пізніше наступного після пленарного засідання дня, результатів голосувань кожного депутата з питань порядку денного, окрім процедурних рішень;
- відкриття сесії молитвою «Отче наш», яку читає найстарший за віком депутат;
- зміна процедури постановки питання на повторне голосування, зокрема надання права ініціації таких питань усім депутатам та вимога відповідного процедурного рішення Ради;
- розміщення на офіційному веб-сайті Ради інформації про депутатську діяльність, засоби зв’язку з депутатом, статистичні дані про відвідування пленарних засідань, засідань постійних і тимчасових комісій, про дотримання вимог законодавства, направлені запити, внесені проекти пропозиції, поправки, виступи;
- застосування заходів впливу (стягнення), як от догана чи позбавлення права виступу, або ж видалення з зали пленарного засідання до закінчення пленарного засідання до порушників вимог регламенту, в тому числі до головуючого на засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus