USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна може розширити права власників статусу «закордонний українець», – ЗМІ

3 Вересня 2019 08:29
Київ розглядає можливість розширити дію статусу «закордонний українець» замість видачі українського громадянства як другого для етнічних українців, які проживають в інших країнах.

Як розповів «Обозревателю» співрозмовник у дипломатичних колах, відповідні рекомендації були подані з МЗС України до Офісу президента.

За словами співрозмовника, наразі складається перелік додаткових можливостей, які отримують власники статусу «закордонний українець». Для цього посольства України за кордоном проводять консультації з місцевими громадськими організаціями української діаспори і з’ясовують, які саме опції хотіли б отримати етнічні українці.

При цьому передбачається, що за таким документом все одно не можна буде працювати на держслужбі і мати доступ до державної таємниці.

Зараз посвідчення закордонного українця дає в Україні його власникам такі самі права і свободи, як і пересічним громадянам. Так, особа має право працювати на підприємствах, в установах і організаціях або здійснювати іншу трудову діяльність (ст. 9 Закону «Про правовий статус закордонних українців»).

Також за посвідченням закордонного українця можна здобувати вищу освіту в Україні за кошти державного бюджету.

Ще один бонус посвідчення – можливість іммігрувати в Україну для постійного проживання поза квотами на імміграцію.

Статус закордонного українця з 2006-го до кінця 2018 року отримали, за даними МЗС, 10 322 іноземці та особи без громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Свідомий Показати IP 3 Вересня 2019 09:10
Для заохочення їм треба платити, видавати 2 вишиванки в рік і 3-літровий слоїк сала!
левко до Свідомий Показати IP 3 Вересня 2019 09:49
Волиняни не дадуть ні першого тим більше другого-що його пробувати,сало як сало
До левко Показати IP 3 Вересня 2019 10:42
А сало може виявитися польським.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus