USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна не визнає референдуму в Каталонії

3 Жовтня 2017 12:14
У Міністерстві закордонних справ вважають нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії.

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Україна вважає нелегітимним проведений каталонської владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", - йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслили, що Україна виступає за "безумовну повагу суверенітету й територіальної цілісності всіх держав світу в межах міжнародно визнаних кордонів і дотримання ними основоположних принципів і норм міжнародного права".

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Виборці з самого ранку вишикувалися в черги перед дільницями. Іспанська поліція після початку голосування вдалася до спроб заблокувати дільниці і вилучити виборчі урни. Поліцію Каталонії при цьому звинувачують у бездіяльності і невиконанні рішення суду. На окремих ділянках дійшло до сутичок і поранень - більше 700 людей постраждали в результаті зіткнень з іспанською поліцією біля виборчих дільниць. Більшість європейських політиків, хоча й не визнали результати референдуму, але звинуватили Мадрид у застосуванні сили та закликали сторони до діалогу.

Згідно з результатами референдуму, оприлюдненими Женералітатом (урядом) Каталонії, на підтримку незалежності проголосувало 90,09% каталонців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus