USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Українці визначили Зеленського переможцем дебатів на «Олімпійському». Опитування

23 Квітня 2019 08:29
Дебати між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком так чи інакше дивилися або слухали 80% українців, більше глядачам сподобався Зеленський.

Про це йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), опублікованому телеканалом Громадське.

Четверо з п’яти опитаних заявили, що вони тим чи іншим способом контактували з трансляцією дебатів. Більшість дивилась трансляцію по телебаченню — 58% від усіх опитаних, 20% — дивились чи слухали трансляцію в інтернеті, 1,5% — на радіо, ще 20% не контактували з трансляцією.

Близько половини опитаних вважають, що на дебатах переміг Зеленський, 14% — що Порошенко, 33% заявили, що була нічия.

«Звісно, виборці Зеленського і Порошенко по різному оцінили результат дебатів. Серед виборців Зеленського 76% вважали, що їх кандидат переміг на дебатах, і тільки 1% — що Порошенко, 20% цього електорату вирішили, що була нічия. Серед виборців Порошенка 52% віддали перемогу своєму кандидату, 4% — Зеленському, і 41% вирішили, що була нічия», — йдеться у повідомленні.

Серед тих, хто на момент опитування (20 квітня) ще не визначився з кандидатом, 35% віддали перемогу на дебатах Зеленському, 4% — Порошенко, а 50% вирішили, що була нічия.

12% учасників опитування заявили, що після дебатів їхнє ставлення до Зеленського погіршилося, а 27% — що поліпшилось. Щодо Порошенка ставлення 30% респондентів погіршилося, а 7% — поліпшилося.

Як зазначають у КМІС, напередодні виборів зросла частка тих, хто схвалює дії та заяви Зеленського, але соціологи більше пов’язують це з представленням команди кандидата в ефірі телеканалу «1+1» за день до виборів.

«Що стосується оцінки дії та заяв Петра Порошенко, то, можливо, дебати дещо збільшили частку тих, хто схвалює його дії та заяви — з 27% до 31%, але частка тих, хто не схвалює його дії та заяви, не змінилась», — йдеться в прес-релізі.

Щодо рейтингів кандидатів, у КМІС вважають, що дебати не мали великого впливу.

«Скоріше, в останні два дні перед виборами (п’ятниця та субота) продовжувалась тенденція, започаткована 15-16 квітня: зростання рейтингу Зеленського та зменшення рейтингу Порошенка», — зазначають соціологи.

З 6 по 20 квітня КМІС провів так зване роллінгове опитування. Опитування проводилось щодня, методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України.

Під час роллінгового опитування проведено 3600 інтерв'ю (6-18 квітня), похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 5%. 19 та 20 квітня проведено по 500 інтерв’ю, тобто дані за ці дні можуть аналізуватись як окремі хвилі роллінгу.

Нагадаємо, увечері 19 квітня Порошенко та Зеленський зустрілись на дебатах на «Олімпійському» і провели першу публічну очну дискусію. Під час дебатів Зеленський зачитав низку запитань, отриманих від прихильників, і запропонував Порошенку вибрати одне з них. За даними МВС, під час дебатів на «Олімпійському» були присутні 22 тисяч громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Не той Показати IP 23 Квітня 2019 09:16
Чому ж Зе не прийшов на законні дебати?
Упс! до Не той Показати IP 23 Квітня 2019 12:26
Чому петро не став дебатувати з юльою!? Бо знав ,що не проканає.Тобі що ,бракує видовищ за 5 років ?Трохи почекай ,,, через рік знову обіцяні шапіто повернуться
Луч Показати IP 23 Квітня 2019 10:04
я в шоці люди ви з глузду з’їхали , як можна взагалі про злодія щось позитивне говорити в ТЮРМУ!!! Він вкрав ваші гроші не якісь віртуальні а ваші , які ви платите при любій покупці чи то річ чи їжа чи розвага !!!! У вас вкрав оцей свинарчук!!!
ggg до Луч Показати IP 23 Квітня 2019 11:11
А хто вам дозволив звинувачувати огульно? Совість є? Ви слідчий, прокурор чи може суддя??? Чи у нас вже не правова держава? Ви його за руку спіймали??? Не треба повітря трясти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus