USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Івано-Франківську заборонили червоні прапори

15 Квітня 2011 13:53
Депутати Івано-Франківської міської ради заборонили використання червоних прапорів в Івано-Франківську.

Таку пропозицію на розгляд сесії вніс мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, пише "Gazeta.ua".

За словами міського очільника, на сесії міської ради заборонили використання символіки неіснуючої держави – Радянського Союзу.

"Ми не будемо шанувати тих, хто під червоним серпасто-молоткастим прапором убивав та мордував українців. Проте шануємо і шануватимемо пам'ять тих фронтовиків, які визволяли нашу землю від фашистської окупації", - наголосив Анушкевичус.

Таке рішення міської ради, на думку мера, буде належним вшануванням усіх жертв тоталітарного режиму.

"Ми повинні сказати своє рішуче "ні" Компартії, яка принесла мільйони жертв", - наголосив мер.

Представник більшості, депутат міської ради від ВО "Свобода" Віталій Голутяк вважає заборону використовувати червоний прапор абсолютно правильним кроком, оскільки є державний прапор, і тільки він повинен майоріти над будівлями українських міст.

"Справжні ветерани Другої світової війни, які в бою захищали українську землю, свідомі того, що вона має свій національний прапор синьо-жовтого кольору. А ті, хто нині говорить про вивішування червоних прапорів – це переважно не фронтовики, а працівники різних радянських каральних органів, які працювали проти українців, або їхні нащадки", - резюмує депутат-"свободівець".

З позицією мера та більшості у міськраді не погоджується депутат від Партії регіонів Богдан Федьків. За його словами, демократична країна не може забороняти використання символіки, яка зареєстрована у Міністерстві юстиції України, адже так можна дійти до безглуздя, заборонивши навіть червоний колір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus