USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Великобританія готується відкласти Brexit, – ЗМІ

16 Січня 2019 11:34
Парламент Великобританії готує законопроект про відстрочення виходу з Євросоюзу. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Reuters.

Зазначається, що в Лейбористській партії напередодні заявили про велику ймовірність того, що Лондону доведеться просити ЄС відкласти дату Brexit.

За даними видання, ввечері у вівторок міністри британського уряду повідомили лідерам ділових кіл про те, що законодавці готують клопотання про відстрочення введення статті 50, яка регламентує вихід з ЄС, в дію.

Водночас в Європарламенті заявили, що відкласти дату виходу Великобританії з ЄС далі від загальноєвропейських виборів, які триватимуть 23-26 травня, неможливо.

«Звучать пропозиції відкласти Brexit, однак, якщо відкласти його далі від дати європейських виборів, то це лише збільшить невизначеність в нашому суспільстві і економіці», – заявив глава фракції лібералів в Європарламенті, координатор ЄП щодо Brexit Гі Верхофстадт.

Якщо Великобританія залишається членом ЄС на момент виборів в Європарламент, то вибори повинні проходити і на її території, що неможливо з урахуванням її наміру залишити співтовариство, пояснив він.

Як повідомлялося, напередодні британські депутати 15 січня відхилили план виходу Великобританії з Євросоюзу, який прем’єр-міністр Тереза Мей погодила з Брюсселем.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року глави держав і урядів 27 країн ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі схвалили узгоджений раніше 585-сторінковий договір про вихід Великобританії з Євросоюзу. На зустрічі була також підписана політична декларація, яка регулює відносини між Брюсселем і Лондоном після Brexit.

Як відомо, Великобританія повинна залишити Євросоюз вже через 73 дні. Однак лідери ЄС неодноразово заявляли, що якщо нинішню угоду не вдасться прийняти в Лондоні, то Брюссель не піде на жодні поступки, і Brexit пройде без угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus