USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Верховна Рада змінила процедуру ухвалення змін до Конституції

28 Січня 2016 12:27
Проект закону України «Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України» (реєстраційний номер 3812) Верховна Рада України прийняла в першому читанні, - інформує УНІАН.

За це рішення проголосували 229 із 351 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Зокрема, за законопроект проголосували 96 депутатів із фракції БПП, 55 - “Народний фронт”, 7 - позафракційні, 33 – «Опозиційний блок», 17 - група “Відродження”, 10 - фракція “Батьківщина”, 11 - група “Воля народу”. Не голосували в повному складі фракції Радикальної партії та фракції “Самопоміч”.

Цим законом передбачено, що якщо законопроект про внесення змін до Конституції України (який за висновком Конституційного Суду України відповідає вимогам статей 157, 158 Конституції України) був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такий законопроект розглядається Верховною Радою на наступній за нею черговій сесії.

Народний депутат України Микола Томенко (фракція БПП) наголосив, що сьогодні в парламенті частина коаліції разом з «Опозиційним блоком» вирішила змінити ті статті Конституції, які сьогодні мають змінюватися шляхом референдуму. Він зазначив, що при такому підході може статись так, що парламент почне “бавитися і з іншими розділами” Конституції і може дійти до того, що будуть скасовані поняття про унітарність України, про державність української мови.

Лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк закликав всіх народних депутатів “зупинитися і зберегти Конституцію, яка написана тими людьми, які були романтиками, але бути об'єктивними людьми, які поважали право”.

Лідер фракції “Радикальної партії” Олег Ляшко заявив, що сьогодні “в стінах парламенту відбувається антиконституційний переворот”. Він наголосив, що в Конституції України чітко визначено, що зміни до Конституції остаточно вносяться на наступній черговій сесії. З його слів, цим законом через внесення змін до Регламенту по суті ця норма скасовується. Ляшко вважає, що це все робиться частиною коаліції разом з «Опозиційним блоком».

У відповідь голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зазначив, що немає жодних об'єктивних причин говорити про якісь неконституційні дії. З його слів, йдеться про те, що за ініціативою депутатів дається час на додаткову дискусію.

Гройсман наголосив, що це не має ніякого відношення “до змін до Конституції, переворотів і всього іншого”. З його слів, йдеться про те, щоб продовжити дискусію щодо питання внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ВАЖЛИВО, ЩОБ УКРАЇНА УХВАЛИЛА ЗМІНИ ДО КОНСТИТУЦІЇ ЩОДО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

До слова, свого часу, політик, член партії «Українське об'єдання патріотів - УКРОП», голова Волинської облради Ігор Палиця наголошував, що децентралізація має йти "знизу", на відміну від боротьби з корупцією, яка, на його переконання, має починатися згори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оленка Показати IP 28 Січня 2016 13:01
УЖАС
Любомир Показати IP 28 Січня 2016 13:02
Боже коли вже ця влада перестане робити такі популіські речі. Ганьба за людей нас ця влада немає!
Анонім Показати IP 28 Січня 2016 14:15
"Держава - це я", - говорив один давно спочилий політик. Так і у нас. Хто при владі, той переписує ту Конституцію під себе Дарма, що з порушенням. Для цього є спеціально навчені люди, які нам усе красиво пояснять, що так треба і іншого виходу не має.
Tilestra Показати IP 29 Січня 2016 21:46
Зараз йде боротьба між старою Україною і новими можливостями http://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/123153.html
axabnrg Показати IP 1 Лютого 2016 15:07
На мою думку, якщо все, що написано в статті «10 фактів про гроші після територіальної реформи» буде дійсно втілено в життя – то хто саме буде бенефіціаром, не викликає жодних сумнівів: http://ye.ua/news/news_23318.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus