USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинська ОДА створила агенцію, ігноруючи позицію облради

11 Травня 2016 12:32
Не узгодивши з обласною радою питання створення Агенції регіонального розвитку Волинської області, установу ОДА утворила, не дочекавшись рішення депутатів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 травня.

Заступник начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук зазначила, що комунальна установа «Агенція регіонального розвитку Волинської області» створюється відповідно до Закону «Про засади державної регіональної політики». Агенція буде юридичною особою, матиме власний баланс та не використовуватиме бюджетних коштів. «Джерелами фінансування Агенції є благодійні, спонсорські, членські внески від юридичних і фізичних осіб - резидентів України та юридичних і фізичних осіб - нерезидентів, гранти технічної та іншої допомоги міжнародних і вітчизняних інституцій та інші джерела, не заборонені законодавством», - йдеться у проекті рішення.

Метою та завданням діяльності агенції є сприяння регіональному розвитку, стимулювання міжнародної співпраці та активізації транскордонного співробітництва у рамках реалізації спільних проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями, спрямовані на покращення якості життя населення, а також надання підтримки місцевим органам влади, недержавним та громадським організаціям, суб’єктам господарювання у реалізації програм та окремих проектів, направлених на сталий розвиток регіону.


Під час обговорення питання звернули увагу на те, що Агенцію регіонального розвитку вже створив своїм розпорядженням голова облдержадміністрації.

Керуючий справами виконавчого апарату облради Дмитро Дубняк зазначив, що 25 квітня голова облради Ігор Палиця вніс проект рішення на розгляд депутатів і документ оприлюднили на веб-сайті облради, діючи відповідно до постанови Кабміну, що передбачає, що засновником таких агенцій можуть бути обласні ради. Попри це, ОДА, не повідомивши облраду, створила Агенцію регіонального розвитку Волинської області та зареєструвала її 6 травня. Посадовець зауважив, що голова облдержадміністрації не звертався до обласної ради з пропозицією бути співзасновниками установи.


Член комісії Вячеслав Рубльов зауважив, що якби ОДА хотіла виступити співзасновником агенції, це питання можна було б обговорити під час засідання комісії. Натомість облдержадміністрація просто ухвалила рішення наперед.


Водночас, присутні представники ОДА запевнили, що облдержадміністрація запрошує облраду стати співзасновником агенції.

У підсумку, члени комісії вирішили підтримати проект рішення. Компроміс між позицією обласної ради та ОДА шукатимуть під час сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus