USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська міліція не розжене Євромайдан у Луцьку

27 Листопада 2013 19:00
Начальник управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук зустрівся із організаторами луцького євромайдану та представниками засобів масової інформації, аби обговорити питання щодо дотримання законодавства під час проведення мирних акцій. Про це повіомили у прес-службі волинської міліції.

Насамперед Олександр Терещук наголосив, що, відповідно до статті 39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити масові заходи, про що завчасно повідомляють органи місцевої влади чи органи місцевого самоврядування. Обмеження щодо реалізації цього права можуть встановлюватися лише судом.

«Правоохоронці не втручаються в політику, а лише забезпечують громадський спокій і безпеку громадян. Ми постійно тримаємо руку на пульсі: завжди готові боронити мітингувальників від провокаторів і хуліганів. Усі повинні пам’ятати, що мирні зібрання мають відповідати європейським стандартам проведення масових акцій», – відзначив головний міліціонер краю, і додав: «Спростовую також чутки про те, що міліція збирається розігнати луцький євромайдан. Ми стежимо за тим, щоби не було провокацій. Головне – порядок. Якщо ж будь-хто переступить закон, відповідатиме по закону. Так, як це відбувається у країнах Євросоюзу!»


Олександр Терещук закликав організаторів вуличних акцій та їхніх учасників дотримуватися норм Конституції та законодавства України:
«Люди приходять на майдани з дітьми, а це свідчить про те, що вони довіряють працівникам міліції. Тому звертаюся до всіх учасників: якщо будуть порушення законодавства, винних притягуватимуть як до адміністративної, так і кримінальної відповідальності».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
луцк Показати IP 27 Листопада 2013 23:19
слугі народу побійтеся народу затнопчуть як мурах
Саша Показати IP 27 Листопада 2013 23:53
Ми підтримуємо євроінтеграційний курс, але якщо нашій владі це нідочого, то навіщо нам така влада?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus