USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині мітингувальників назвали «чорнокопателями»

21 Березня 2015 14:12
Один із депутатів Волинської обласної ради запевняє, що протестувальники, які зібралися під стінами адмінспоруди, не хто інший, як «чорні копателі».

Із такою заявою під час засідання 34 чергової сесії виступив депутат облради Олександр Свирида.

Нагадаємо, 20 березня біля приміщення Волинської ОДА зібралося чимало людей одразу на два мітинги. Один із них стосувався непростої ситуації, пов’язаної з мисливськими угіддями на Волин. Так, річ у тім, що свого часу волинські депутати віддали землю любомльським мисливцям і підприємцеві одночасно. Саме через некоректне рішення облради представники Любомльської райорганізації УТМР вийшли з протестом до стін облради.

Однак Українському товариству мисливців та рибалок вдалось «відвоювати» свою землю у підприємця. Під час сесії депутати облради ухвалили рішення, аби відібрати у ПП «Вікінг» 2.8 гектара землі в Любомльському районі.

Окрім того, біля півсотні тренерів та представників батьківського комітету теж зібралися з плакатами під ОДА. Вони вимагали, аби депутати не знімали вето на приватизацію оздоровчої бази «Тросне».

Утім, Олександр Свирида красномовно переконував колег, що біля ОДА ніхто інший, як «чорні копателі» бурштину.
«Ви, як і я, бачили сто підозрілих осіб. Як я зрозумів, серед них і були «чорні копателі», які прийшли протестувати проти прийняття наших рішень. То були безпосередні виконавці, я в цьому просто переконаний. Усвідомлювати, що держава не може з цим справитись, - це ганьба. Посадові особи повинні боротися зі злочином. Хто, як не представники обласної міліції? А якщо не виходить, то є ж і вище керівництво. У найгіршому варіанті можна дійти й до Національної гвардії. Хто, як не ми повинні з таким явищем боротися? Жодна самозвана Самооборона не вирішить цього питання, це питання - політ волі мафії, яка діє організовано. Їм не вигідно узаконювати це питання, бо тоді не буде можливості робити все, що завгодно. Тому, будь ласка, застосовуйте усі засоби, які тільки можна», - виголосив обранець громади.
На його думку, для вирішення проблеми варто зробити таємний захід із викриття правопорушників, що включає у себе прибуття до місця незаконного видобутку бурштину правоохоронців, або військових, оточення території, і вже по тому оперативне затримання їх на місці злочину.

«Цілі райони Рівненщини перетворені у місячні пейзажі. На Волині, зі слів місцевих жителів, кільсть місць, де незаконно видобувають бурштин, це вимірюється не десятками, а сотнями. Це стає масовим», - додав депутат.

На що начальник управління УМВС України у Волинській області Петро Шпига відповів, що все, що у розкритті «бурштинових» справ залежить від міліції, правоохоронці виконують.
«Я не казав, що ми не можемо, чи не здатні побороти це свавілля і припинити наступ «чорних копачів» на територію Волинської області. З цим явищем я боровся, борюсь і буду боротися. І я не дозволю робити на Волині те, що трапилось у Рівненській та Житомирській областях. І мої слова не розійдуться з ділом», - наголосив головний правоохоронець області.

Він зауважив, що, можливо, у волинської міліції наразі немає достатньої кількості сил для подолання проблеми, однак лише торік відкрили 25 кримінальних проваджень, за результатами яких оголосили підозру 27 особам, у тому числі й працівникам правоохоронних органів. З цього приводу на них наклали штраф у сумі 185 тисяч 800 гривень, вилучили значну кількість спецтехніки, зокрема, й помп.

«Ми ведемо роботу не з копачами, які зі звичайною лопатою хочуть прокормити власну сім’ю, а справді з людьми, які «фришують» цю ситуацію, мають складні схеми не лише видобутку, а й переробки та транспортування бурштину», - відповів Петро Шпига.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 20 березня цього року волинські обранці громади не з'явились на сесійне засідання після перерви на обід. Ймовірно, таким чином вони продемонстрували власне небажання вирішувати скандальні «бурштинові питання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 21 Березня 2015 14:20
Свирида нехай віддасть кредит банку Львів отриманий за підробними документами. Забув ,як бадяжив майонез з хімії в 90х.
знаючий до дідо Показати IP 21 Березня 2015 19:03
Ще той аферюга і хамелеон
батько Показати IP 21 Березня 2015 15:42
Нехай дбає про дітей , та базу ТРОСНЕ передасть для дітей. Батьки не взмозі оздоровлювати за свої кошти при цьому свавіллі влади.
мамо до батько Показати IP 21 Березня 2015 20:50
ми вже не знаємо як самім вижити , не кажучі про дітей. .укі
Правдоруб Показати IP 21 Березня 2015 21:17
Шпига не неси бред, про недостатність сил і засобів. На Волині близько 5 тисяч працівників міліції, і вистачає засобів і оперативної інформації щоб припинити незаконний видобуток бурштину. Просто не можуть реалізувати однієї - на вершині якої знаходиться начальник УМВС та його зам Поліщук та інші високопосадовці області (СБУ, прокуратура та ін). Не може голова відрубати собі руку, яка тримає в долоні купу грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus