USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вулиця Тимошенко у Луцьку: якщо треба, змінять Статут

17 Серпня 2011 16:40
Луцький міський голова Микола Романюк після перерви під час сесії міськради, цитуючи статут міста, зазначив, що найменування вулиць на честь на честь громадських чи політичних діячів здійснюється лише посмертно.

Нагадаємо, на сесії 17 серпня депутати розглядають можливість перейменувати вулицю Сергія Лазо на вулицю Юлії Тимошенко.

Натомість депутат Андрій Осіпов нагадав, що назвати вулицю імені Тимошенко запропонували не з метою її увічнення, а «з метою підтримки її як особи, що перебуває під політичними репресіями».

«Ми не говоримо про неї як про увічнення пам’яті як політичного діяча. А як мужньої жінки, що зазначає політичних репресій, що перебуває в ув’язненні», - сказав Осіпов.

«Вона надихає нас і боротися проти окупації влади, в тому числі і місцевого самоврядування. Відзначення цієї постаті, що перебуває в ув’язненні», - додав депутат.

Натомість його колега Юрій Корольчук зазначив, що «фракції опасно займати таку позицію», адже це поспішне рішення, яке приймати поспішно не варто, а треба обдумати.

Корольчук запропонував зробити Тимошенко просто почесним громадянином міста Луцька.

Після цього Осіпов підійшов до Корольчука і спитав: «Як так можна?».

Депутат Анатолій Бірюков нагадав, що не було консультативного опитування лучан, тому рішення стане порушенням статуту міста, а отже прокурор повинен його зупинити.

Депутат Богдан Шиба зазначив, що рада діє «виключно по закону. В даному випадку ми не порушуємо закон, адже це наші повноваження. Статут це внутрішній розпорядок життя громади. Міська рада може його змінювати, а особливо в форс-мажорних обставинах. Тому пропоную відповідно до чинного законодавства, як виняток, перейменувати».

Якщо це виняток, то на думку міського голови, варто спочатку змінити статут і зареєструвати його в Мінюсті.

«При всій повазі до Юлії Тимошенко, але отак поспіхом такі речі робити не можна. Засідала група, що ж знущатися над Гонгадзе… Статут – то конституція міста, а в нас як дишло. Так що ж це таке врешті решт?», - емоційно говорив Андрій Козюра.

Мотивуючи таку поведінку «неетичною», Шиба пропонував позбавити Козюру права голосу.

Шиба додав, що статут «немає фрази, що забороняється називати вулиці іменами живих людей. Слово увічнення і перейменування різні речі». Після таких реплік луцький міський голова взяв вже другу перерву - тепер на 30 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Пельц Показати IP 17 Серпня 2011 16:45
а хто визначив що вона перебуває під політичними репресіями... Осіпов????? Думаю це буде найбезглуздіше рішення цих депутатів))) успіху
Лучанка до Пельц Показати IP 17 Серпня 2011 17:13
А хто визначив,що вона не пребуває під політичними репресіями?! Любий друже, ти теж там перебуваєш, для поч. українцям треба політ. свідомості набратися,а кого щось не влаштовує- в Росію!
Exaboto до Лучанка Показати IP 17 Серпня 2011 19:59
"для поч. українцям треба політ. свідомості набратися" - Згоден. Ато в нас така політ свідомість- одні придурки за яника, інші за Юльку... :(
serafim Показати IP 17 Серпня 2011 16:51
Да..,дурні не мамонти,вони не вимруть:)))
пельц до serafim Показати IP 17 Серпня 2011 17:53
Респект))
TFA Показати IP 17 Серпня 2011 17:03
Маразм крепчает...
забужан Показати IP 17 Серпня 2011 17:07
Вже бачу як зявляється вулиця ім Пустовіта, Сосновського, Осіпова, Бірюкова. А вул Романюка і так вже є. Хто там буде розбиратися якого... Дайош кожній каденції нові депутатські назви вулиць!
Mirna Показати IP 17 Серпня 2011 17:13
камєді-клаб в луцьку - вул. богдана хмельницького, 19
ннн Показати IP 17 Серпня 2011 17:24
а може краще вул.Пизи
serafim Показати IP 17 Серпня 2011 17:24
А може поки ці дурні не наломали багато дров змінити міськраду???
Михайло Наход Показати IP 17 Серпня 2011 17:33
Небезпечний вірус косить ряди луцьких депутатів
ОРДА до Михайло Наход Показати IP 18 Серпня 2011 08:24
Михайле, це не вірус, це відбувається парадокс у цьому місті, у цій державі. Під..си не розмножуються, а їх все більше і білеше!
Пельц Показати IP 17 Серпня 2011 17:54
А що досягнуть цим рішенням?? НЕВЖЕ ЦЕ ПІДВИЩИТЬ САМООЦІНКУ БЮТІВЦЯМ І ЇМ ПОДІБНИМ??
ПРОХОЖИЙ Показати IP 17 Серпня 2011 19:18
Сергей Лазо сожжен был в топке Японцами . И там сгорел. Хоть коммунист он был не робкий , Но много сделать не сумел. Он жизни радовался мало, Он все боролся за народ… А сердце биться перестало – Их паровоз «летел вперед»… …Вот в Луцк вступили коммуняки Чесали лбы , чесали сра …, И улицу – врагам назло ! Назвали именем Лазо. …………………….. Гулял по ней и юный Пиза, Пока с высокого карниза Сосулька вдруг не сорвалась И об башку Пизову – ХРЯСЬ ! С тех пор контуженный ПизА Не любит улицу ЛазА , А любит …Думай хорошенько ! Кого ? Да Юлю Тимошенко ! Любить ее – тяжелый крест , Она прекрасна , без извилин , Но прелести ее секрет Огромным суммам равносилен… Плохое имя – Родион . Старушки , бойтесь Родионов ! Судья Киреев – это он ! Попраньем занят он законов ! Над Юлей издевался дерзко . Терпела грубости она. Он оскорблял , хамил ей мерзко … И вот она заключена. Глава ВСЕЙ нашей оппозиции Сидит в прокуренной милиции. Снаружи – «умники и умницы» Переиначивают улицы , Сдирают всяких там Лазо Судье Кирееву назло. Потом и Юлю обдерут – «Проспектом Пизы» назовут.
))) до ПРОХОЖИЙ Показати IP 18 Серпня 2011 11:25
великолепно!
.... Показати IP 17 Серпня 2011 20:28
вона сам Диявол - ви всі нею одержимі, люди сходіть в церкву, все відпустить
Юлія Показати IP 17 Серпня 2011 22:14
Таких депутатів ще не бачила. А все це Семенюк, бо прийшов у зал....
лучанка Показати IP 17 Серпня 2011 22:39
Віршик Прихожого супер!!! Ще б таких і про усіх депутатів із Бюту
Василь Показати IP 18 Серпня 2011 08:31
Чому вони - депутати від Бюту нічого не роблять для людей? А все для себе? В цих депутатів напевно в голові все повисихало. Вулиці називають прізвищами живих людей. Це ганьба!!
Димон Показати IP 18 Серпня 2011 09:35
Правильно делают!!! За то, что она держится "мужиком", таким людям при жизни памятники ставить нужно, а не трусам, которые без указаний от ПР шагу не могут ступить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus