USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я не займатимусь популізмом», – депутат про звернення щодо «бандерівської ідеології»

31 Січня 2018 19:18
На розгляд депутатів Луцької міської ради подали звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо ухваленого Сеймом Республіки Польща 26 січня 2018 року пакету законів, в рамках яких забороняється «бандерівська ідеологія», проте депутат Олександр Кравченко закликав колег не займатися популізмом.

Про це йшлося 31 січня під час пленарного засідання 37 сесії Луцької міської ради.

Депутат Микола Федік закликав депутатів не сприймати питання про звернення, як політичне, не зважаючи на напружену атмосферу, яка панує у сесійній залі.

«Потрібно дивитися в «корінь» питання». Те, що поляки криміналізували «бандерівську ідеологію» - це зазіхання на внутрішні питання нашої держави. Я нагадую, що Степан Бандера є почесним громадянином Луцька. Якщо ми не будемо відстоювати свої національні інтереси, то нашу країну і далі вчитимуть як жити. Ми маємо відстояти право будувати ту країну, яку бачимо. За гасло «Слава Україні» в Польщі можна отримати три роки», - зазначив депутат.
Втім, депутатІгор Поліщук зауважив, що міська рада має займатися своєю роботою, зокрема проблемами ЖКГ, освіти, культури, ринків, парків.

«Я думаю, що питання щодо «бандерівської ідеології» - в компетенції вищих органів держави. З таким успіхом ми прийматимемо рішення про запуск космічних кораблів», - каже Поліщук.
Своєю чергою, депутат Олександр Кравченко підтримав колегу та сказав, що не буде займатися популізмом.

«На рахунок того, як вимірюється патріотизм, то на лобовому склі мого бойового авто у мене фото Степана Бандери. Мій дід був членом УПА, також дід був членом радянської армії. Він казав, що воював за нашу землю – за Україну. Популізмом у цьому залі я займатися не буду», - завив Олександр Кравченко.
Відтак, депутати не ухвалили звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
державотворець Показати IP 31 Січня 2018 19:35
«Ми маємо відстояти право будувати ту країну, яку бачимо». А хто вам, депутате Федік, заважає будувати країну? Закони іншої держави - це всього-на-всього закони іншої держави. Яке вони мають значення для державотворення в Україні? «За гасло «Слава Україні» в Польщі можна отримати три роки» - а депутат Федік взагалі той проект закону (бо це ще не закон) читав? Де він бачив там таку фразу?
ІСТОРИК Показати IP 31 Січня 2018 20:26
Вважаю , що це питання в компетенціі МЗС Украіни , Верховноі Ради . Отже , нічого піаритися . ==НАМ СВОЄ РОБИТЬ --БУДУВАТИ СИЛЬНУ ДЕРЖАВУ!!! Тоді сусіди примовкнуть зі своіми згадками "Від можа до можа "....
Лучани Показати IP 31 Січня 2018 23:45
Хай би вже той Федік нарешті чимось корисним для громади зайнявся! Проплачений провокатор!
Справедливий Показати IP 1 Лютого 2018 06:02
Заборонили - добре зробили. Давно пора це зробити.
Анонім до Справедливий Показати IP 1 Лютого 2018 11:22
холуям раджу сидіти в тому місці, де їм належить
Анонім до Анонім Показати IP 1 Лютого 2018 12:11
Скачи у ліпінах. Знаток у?оротий.
Анонім Показати IP 1 Лютого 2018 12:53
де гроші? де зарплата? на одній ідеології далеко не поїдеш! де покращення? задовбали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus