USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як «порохоботи» намагалися спростувати присутність «Нарика» на підписанні Томосу

6 Січня 2019 17:12
Історія з появою «авторитета» з Дніпра Олександра Петровського (відомого також як «Нарик») на церемонії підписання Томосу в Стамбулі викликало справжню істерику серед прихильників президента Петра Порошенка (так званих «порохоботів»).

Вони вирішили врятувати ситуацію, повідомивши, що насправді у Стамбулі був не «Нарик», а відомий волонтер і боєць ЗСУ Сергій Місюра, який схожий на Петровського, пише "Страна".

Майже години їм вдавалося гнути цю лінію, оскільки сам Місюра на своїй сторінці став підігравати їм, але опісля він не витримав і зізнався – у Стамбулі насправді був Петровський. «Він точно не просто так і не через кримінальну складову свого життя туди потрапив. Адміністрація точно думала про ризики, запрошуючи його на такий історичний захід для України», – написав Місюра.

Олександр Петровський і спікер Ради Андрій Парубій

Сергій Місюра



Лінію захисту «порохоботів» висміяв і блогер Сергій Наумович:

«Шо твориться, ппц. Я задав у ФБ і у твіттері питання про те, що це за людина у складі офіційної церковної делегації перебуває на фото праворуч від Парубія, наперед знаючи, що це той самий Нарик з Дніпра, тільки без окулярів-хамелеонів. Хтось у твіттері припустив, що це Сергій Місюра (він же Капітан Прайс), а сам Сергій жартома погодився. Тепер в коментах масово, всерйоз пишуть «викриття», що це, мовляв, був Прайс, а не Нарик ... хоча здавалося б, просто порівняйте фото. Але ні! Наші люди простих шляхів не шукають », – написав у мережі блогер Сергій Наумович.



У соцмережах багато хто звинуватив «порохоботів» у створенні фейку і спробі прикрити факт присутності «Нарика» на врученні Томосу:

«А ви – дурні, тупі, жадібні порохоботи – дожилися до того, що в святе свято Різдва Христового облизуєте, відмиваєте, відбілюючи злодійського авторитета Нарика, намагаючись перетворити його на «волонтера» Місюру, який, своєю чергою, також покриває Нарика, і тим самим показує, що він нічим не кращий дніпровського бандита», – написав блогер Юрій Касьянов.



Коли стало зрозуміло, що звалити все на Місюру не вийде, то в справу включився якийсь Центр Контент-аналізу (раніше також неодноразово помічений в просуванні «порохоботських» тем), який розмістив у Facebook пост, де говориться, що опублікована про Нарика інформація має на меті «зіпсувати українцям свято від отримання Томосу про автокефалію, змусивши їх говорити про таку, безумовно, незначну подію, як чиясь присутність на церемонії. Навіть якщо це дійсно мало місце».

При цьому у Центрі зазначили, що першими з усіх ЗМІ «Нарика» помітила в Стамбулі «Страна» (що є правдою) і тут же, як водиться, спробували дискредитувати видання, звинувативши «в проросійській позиції». Однак це виглядало вельми безглуздо, оскільки аргумент, який наводить Центр, чому медіа «правильно» зробили проігнорувавши цю подію ( «не було можливостей перевірити інформацію») не витримав критики – «Нарик» зовсім не намагався сховатися на церемонії підписання Томосу і був показаний великим планом у безлічі трансляцій і фото з церемонії, де він демонстративно знаходився поруч із Парубієм.

Іншими словами, присутність «авторитета» на заході була однозначно задокументована і була, поза всяким сумнівом, суспільно значимою новиною, яку ЗМІ могли пропустити тільки в силу своєї неуважності, або в силу політичної ангажованості.



Тож не дивно, що дане «дослідження» миттєво викликало шквал обурення у користувачів Facebook. Так, блогер Олександр Ружанський написав, що «суть» аналізу «полягає лише в тому, що вони просто перерахували тих, хто про це написав і отримав багато лайків», назвавши організацію «порохосміттєвий центр-контент»:



Відомий юрист Клим Братковський також закцентував увагу на те, що центр спробував дискредитувати «Страну» замість того, аби задуматися про те, що робила людина, яку називають кримінальним авторитетом, на підписанні Томосу. «Аналіз просто приголомшливий. Не важливо, що з офіційною делегацією була людина, яку називають кримінальним авторитетом, головне не в цьому, а що про це написала «Страна», – пише Братковський.



Незважаючи на те, що переважна більшість коментаторів посміялися над цим дослідженням, логіка «не варто звертати уваги на деталі, коли навколо таке свято» була взята за основу прихильниками Порошенка. Багато відомих блогерів-«порохоботів» вважали за краще просто закрити очі на казус і зробити вигляд, що нічого страшного для іміджу України в Стамбулі не відбулося.

Нагадаємо, «Страна» першою помітила Петровського на урочистій службі недавно створеної ПЦУ в Дніпрі ще до Нового року. Він стояв в храмі поруч з Петром Порошенком і Єпіфанієм. На фото з ним був тоді і Еміль Арутюнян (прізвисько – Еміль), який також вважається близьким до Петровського «авторитетним» бізнесменом.



Як повідомляло видання, «права рука» Петровського – Богдан Гулямов, глава його фонду і настоятель храму села Романків в Кончі-Заспі – відслужив першу службу Константинопольського патріархату в Андріївському храмі Києва.

За інформацією «Страны», Гулямов і Петровський вже давно знайомі з одним із активних прихильників автокефалії – колишнім митрополитом УПЦ МП Олександром Драбинко. За нашими видання, в 2013 році саме Гулямов і Петровський зуміли допомогти йому виплутатися з темної історії про викрадення черниць.

Останні роки, за даними видання в церковних колах, Гулямов, Петровський і нардеп від БПП Павелко (його син одружений на доньці Петровського) грали вкрай активну роль у створенні ПЦУ. Першою чергою, щодо фінансового забезпечення процесу.

Чутки про те, що Петровський і Павелко активно беруть участь в процесі отримання Томосу ходили ще з літа. Зокрема, активна участь Петровського у всіх заходах, пов’язаних з Томосом, показують його глибоку залученість в процес. На якій основі – питання відкрите.

Багато спостерігачів все ж думають, що без фінансової складової справа не обійшлася.

«Історія з Наркиом проста: це він купив Томос для Петра Олексійовича, який навіть в такому історичному питанні поскупився. Тому не питайте, що там робив Нарик; адже це його Томос. Власний», - пише волонтер Юрій Касьянов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
віктор Показати IP 6 Січня 2019 17:41
вітаю українців з подвійним святом а кацапи хай захлинуться своею слиною ми ніколи не будемо з ними братами чорт їм брат
Анатоль_ до віктор Показати IP 6 Січня 2019 19:32
Христос проповiдував шо всi люди то брати!
Моль до Анатоль_ Показати IP 6 Січня 2019 20:43
москалі то не люди!
Мила до Моль Показати IP 9 Січня 2019 16:12
Ты тоже не люди, ты просто Моль, но скорее всего Ноль да еще и без палочки в прямом т переносном смысле слова!
Бодров Показати IP 6 Січня 2019 20:59
Не брат ти мне...
Виборець Показати IP 6 Січня 2019 22:43
Та це просто галочка перед виборами для пороха, а Ви тут гризетесь як собаки. Не для Вашого блага все робиться
Декому з попередніх Показати IP 7 Січня 2019 09:15
Проблема в самих українцях і в українській владі, а аи робите винуватими у всіх проблемах і невдачах Росію.... Добряче ж вас нацькували, якщо мізками зовсім перестали думати....
кузма Показати IP 8 Січня 2019 08:45
Вот это банда! А не Януковича детский сад!
Просто Показати IP 8 Січня 2019 09:48
маразм приплітати ВОРів в держ політику. Це другий ПІ%%Ец після сидівшого Яника..
Тарас Показати IP 8 Січня 2019 17:33
ну і що мені дав той томос-зменшив комуналку? підняв зарплатню? чи знизив ціни в магазині? якщо маете Бога в душі то ніякий томос не потрібен
Олександр Показати IP 9 Січня 2019 10:09
Ще місяць, другий і почнеться гвалт, що Путін підсунув томос
Алекс Показати IP 9 Січня 2019 10:53
Гарант конституції просто поклав на неї! Віроломно порушивши її і в цьому питанні, підписавши закон про перейменування , який прийняли мракобіси з ради, чий рейтинг нижче плінтуса !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus