USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як волинянам домогтися того, аби Президент їх почув

19 Листопада 2015 10:47
Для того, аби «достукатися» до Президента з певною вимогою чи пропозицією, достатньо написати йому петицію. Про це пише «tsn.ua».

Видання опублікувало інструкцію зі створення електронної петиції на сайті Адміністрації президента у розділі «Електронні петиції».

Для того, аби створити нову петицію або проголосувати за вже існуючу, українцям необхідно зареєструватися на сервісі, заповнивши форму на сторінці «Реєстрація».

Якщо користувачі мають власні ідеї щодо необхідних змін у країні, на сторінці створення нової електронної петиції у спеціальній формі потрібно зазначити суть звернення та текст петиції, ввести захисний код.

Після натиснення кнопки «Створити петицію» створена електронна петиція потрапляє на перевірку адміністратора сайту та буде оприлюднена на сторінці «Триває збір підписів» впродовж двох робочих днів.

Петиція буде розглянута президентом країни за умови, якщо пропозиція набере 25 тисяч голосів протягом 90 днів.

Інформація про початок розгляду електронної петиції оприлюднюється на сторінці «На розгляді» не пізніше трьох робочих днів після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку.

Про підтримку або не підтримку електронної петиції, адресованої Президентові України, публічно оголошується Президентом України на сайті АП, а відповідь на неї оприлюднюється на сторінці «З відповідями», а також надсилається у письмовому вигляді автору електронної петиції, де повідомляється про результати розгляду документа.

Після розгляду документа глава держави може винести підняті у петиції питання або пропозиції на розгляд Верховної Ради або запропонувати парламенту законопроекти, спрямовані на вирішення порушених у петиції питань.



До слова, електронні петиції Президенту українці мають можливість подавати з 28 серпня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Листопада 2015 12:12
ложив ПОПа на петиції.Він слухає тількі Оланда Путіна і Меркель жадібно вилузуючи їм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus