USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Яценюк летить до Обами

11 Березня 2014 12:51
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відбуває до Сполучених Штатів Америки для проведення зустрічей на вищому рівні, зокрема з Президентом США Бараком Обамою.

Про це заявив сам Яценюк у вівторок з трибуни Верховної Ради України, - повідомляє УНІАН.

«З вашого дозволу я відбуваю до США. У мене від імені уряду України будуть проведені зустрічі на найвищому рівні – зокрема з Президентом США Бараком Обамою», - сказав Яценюк.

Він зазначив, що переговори із США є вкрай важливими в контексті подій в Україні, оскільки США – це країна-підписант Будапештського меморандуму про гарантії безпеки України. «США - це країна-гарант, це країна, яка підписала Будапештський меморандум. Це країна, яка, як і весь світ, жорстко висловилася за територіальну цілісність України і виставила вимогу Росії, як також учасникові Будапештського меморандуму, негайно виконати міжнародні договори та угоди, зупинити військову агресію і сісти за стіл переговорів», - сказав Яценюк.

При цьому він ще раз підтвердив, що Україна готова до прозорих переговорів з Російською Федерацією.

Раніше Яценюк закликав Верховну Раду України звернутися до країн, що підписали Будапештську угоду про гарантії безпеки України, з проханням забезпечити безпеку нашої країни.

При цьому він зазначив, що у разі, якщо такі гарантії не будуть надані, виникне питання до всієї світової спільноти. «Моє звернення до західних партнерів таке: якщо ви не забезпечите гарантії, прописані в Будапештському меморандумі, тоді поясніть, будь ласка, як ви переконуватимете Іран або Північну Корею позбутися статусу ядерних держав, якщо гарантій світ не даватиме?», - зазначив прем'єр-міністр України.

Як повідомляв УНІАН, США, країни НАТО і Європейський Союз поки що не розглядають можливості військової присутності в Україні, сконцентрувавшись на дипломатичному вирішенні ситуації в Криму. Водночас держсекретар Джон Керрі зазначав, що США готові працювати з союзниками, щоб сприяти прямому діалогу між Росією і Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Улетай Показати IP 11 Березня 2014 13:34
"ЯЦЕНЮК ЛЕТИТЬ ДО ОБАМИ",- он что, муха?
Анонім до Улетай Показати IP 11 Березня 2014 16:54
жид пархатий...
304 Показати IP 11 Березня 2014 13:48
а шоб ты не вернулся!
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 14:15
на поклон, милостыню просить,
небайдужий Показати IP 11 Березня 2014 14:36
Ось така справжня незалежність нинішньої влади, як школяр, що провинився викликаний на килим до дяді Сема, перепошую, до дяді Барака...
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 01:05
американцям пощастило у них був Рузвельт, а тепер Обама,а у нас поки що похвастатися нема ким, можливо нові не підведуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus