USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія запускає санкції проти Польщі через судову реформу

20 Грудня 2017 23:44
Європейський союз запровадив безпрецедентні дисциплінарні заходи проти Польщі, заявивши, що ухвалені судові реформи загрожують верховенству права.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ВВС.

У ЄС кажуть, що ухвалені закони дозволяють урядові «суттєво втручатися» у роботу судових органів.

Польщі було дано три місяці для вирішення проблем.

Але польський консервативний уряд назвав рішення «політичним». Влада Польщі заявляє, що реформи необхідні, щоб побороти неефективність та корупцію.

Дисциплінарні заходи можуть призвести до призупинення права голосу Польщі на самітах ЄС.

Угорщина виступила проти такого кроку.

Єврокомісія, виконавчий орган ЄС, заявила, що багато хто вважає реформи антидемократичними та що вони порушують права людини.

У разі призупинення деяких прав Польщі країна може втратити мільярди євро допомоги ЄС.

Як повідомляє Новое Время, президент Польщі Анджей Дуда підписав закони про Верховний суд і Краєву раду судівництва, через які Єврокомісія рекомендувала запровадити санкції.

Польський лідер наголосив, що підписані закони були подані на розгляд парламенту 24 вересня, а на попередні він наклав вето. У нові редакції були внесені зміни щодо повноваження міністра юстиції і правила виходу на пенсію суддів Верховного суду.

Він також заперечив заяви критиків про те, що реформа судових органів є загрозою для демократії та верховенства права. За його словами, підписані закони мають повернути людям віру в суди і систему правосуддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus