USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Євросоюз не визнає російські паспорти на Донбасі. Заява

18 Жовтня 2019 19:21
Європейський Союз не визнає видані владою РФ за спрощеною процедурою російської паспорти українським громадянам на окупованому Донбасі і закликає так робити усі країни-учасниці ОБСЄ.

Про це йдеться в заяві ЄС у зв’язку з агресією Росії проти України та окупації Криму, оприлюдненій 17 жовтня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

«Ми поновлюємо нашу глибоку стурбованість щодо указів президента РФ, які спрощують видачу російських паспортів громадянам України, що є черговим нападом на суверенітет України та суперечить духу та цілям Мінських домовленостей. Ми не визнаємо паспорти, видані в результаті цих указів, і закликаємо інші держави-учасниці ОБСЄ зробити те саме», – наголошується у заяві.

Як повідомлялося, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким дозволив надавати російське громадянство особам, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, у спрощеному порядку. 1 травня Путін видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму і на Донбасі до весни 2014 року.

Цей крок керівництва РФ отримав засудження з боку України, ЄС, США та інших держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus