USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

З 1 січня головування в ЄС переходить до Мальти. Що це означає для України

1 Січня 2017 14:41
Головування в Європейському Союзі від Словаччини з 1 січня переходить до Мальти, жодних змін у позиції ЄС щодо України та Росії не очікується.

Про це заявила власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі провідний експерт Європейського політичного центру Аманда Поль, коментуючи майбутнє президентство Валлетти в ЄС.

«Відверто кажучи, у мене немає великих очікувань від Мальти в плані кардинальних рішень чи впливу на політику ЄС. Мальта, перш за все, маленька країна, і, враховуючи внутрішню кризу ЄС у багатьох сферах, буде нереалістично очікувати, щоб такі країни мали значний вплив на розвиток подій», - переконана експерт.

Поль констатувала, що Україна ніколи не була пріоритетом для Мальти.

«Це нормально, тому що географічно Мальта - це Південь, розвиток подій у цьому регіоні має для цієї країни більше значення, і пріоритетом порядку денного є питання міграції», - пояснила експерт.

Разом з тим, вона зазначила, що Мальта також не відноситься до тих країн, які мають дружні відносини з Путіним чи «ще з кимось з Кремля».

«Але з іншого боку, Мальта також не є повністю проукраїнською. Вони дуже далекі від цього і більше цікавляться розвитком подій у власному регіоні. Позиція ЄС щодо України та Росії через президентство Мальти не зміниться, але може змінитися через внутрішньополітичний розвиток в країнах ЄС», - вважає експерт.

Вона нагадала, що, зокрема, у Франції відбудуться вибори, де перемогу, скоріш за все, отримає проросійський кандидат.

«Не президентство Мальти, а національні вибори будуть мати значно більший вплив на політику ЄС щодо України та Росії», - підкреслила співрозмовник агентства.

Таку думку Поль підтверджує і оприлюднена програма головування. Зокрема, першим питанням порядку денного для Мальти є міграція, де Валлетта хоче досягнути виконання вже досягнутих домовленостей та забезпечити пріоритетність теми міграції на порядку денному під час свого головування.

Другим питанням вказано Спільний ринок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus