USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За публікацію фото бюлетенів - кримінал

26 Травня 2014 16:29
Кримінальна відповідальність передбачена за фотографування виборчих бюлетенів під час позачергових президентських виборів в Україні.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА «Вибори Президента України: підсумки спостереження ОПОРИ», що відбулася 26 травня у Луцьку.

Демонстрація свого волевиявлення мала місце під час президентських виборів. Так, дехто викладав фото заповнених бюлетенів у соцмережі. Водночас, закон не розрізняє способи демонстрації волевиявлення. До того ж, демонстрація заповненого бюлетеня у день виборів може сприйматися, як агітація – порушення ще однієї норми закону.

Зі слів координатора виборчої кампанії ОПОРИ у Волинській області Михайла Шелепа, за таке порушення передбачена кримінальна відповідальність. Теоретично, розслідування може здійснювати міліція.

На думку представників ОПОРИ, не варто сприймати це, як дрібниці, адже саме з незначних, на перший погляд, порушень, з року в рік фіксують більші порушення. Важливо, щоб усі порушення були зафіксовані, а винні понесли відповідальність – це профілактика на наступні вибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Травня 2014 16:58
Дійсно, не варто сприймати це, як дрібниці, адже те про те що є в бюлетнях можуть дізнатися інші!
Свідок Показати IP 26 Травня 2014 20:16
Із Шелепа вже такого експерта зробили, шо аж нудить..... Хай точно назве статтю, де мене чи будь-когось іншого можуть притягнути до КРИМІНАЛЬНОЇ відповідальності за те, що я чи будь-хто інший виклав і соцмережі фото із тим як і за кого я проголосував.... Якщо він цього не зробить, то він брехло і профан і "експертувати" йому тільки свиней ... ну, або у кращому випадку разом із Находом чарчину.....
Наталія Показати IP 27 Травня 2014 00:18
Та добре, якби фото просто бюлетеня. Вбивало те, що розкривали паспорт де видно прізвище і фотографували так разом із позначкою за якого кандидата (переважно це за Ляшка). Поки іншого не бачила. Навіщо фото з розкритим паспортом? Це що для підтвердження того, що проголосував/ла саме за нього? Не сумніваюся в чесності цих виборів, проте на минулих виборах одразу ж виникло б питання: фото для того, щоб гроші обгрунтовано віддали за голос?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus