USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ЗМІ розкрили структуру «сітки» Порошенка на Донеччині

27 Березня 2019 19:18
Журналісти розкрили прізвища людей зі структури «сітки» чинного президента Петра Порошенка в Донецькій області, де у нього майже немає підтримки.

Судячи з таблиці, яка опинилася в розпорядженні журналістів, головні куратори «сітки» Порошенка в Донецькій області – це нардеп Сергій Березенко, голова фракції БПП в парламенті Артур Герасимов (виходець з Донецької області) і глава Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Куць. Про це інформує УНІАН.

«Судячи з цих прізвищ (Березенко – один із основних кураторів «сітки» по всій країні), густонаселена Донеччина – у пріоритеті в команди президента», – йдеться в статті.

БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ: ПІДКУП, АДМІНТИСК І ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ПОРОШЕНКА: СКІЛЬКИ КОШТУЄ ГОЛОС ЗА ПРЕЗИДЕНТА

Область розбита на вісім округів. У кожному працюють близько двох тисяч агітаторів, пише ЗМІ. Виняток становить 58-й округ у Маріуполі – там їх чомусь

«У керівників округів по лінії сітки зазвичай у районі 10-15 керівників напрямів і найближчих помічників. Це називається «Окружний агітаційний штаб». На базі деяких штабів (але не всіх) працюють кол-центри. Крім того, у складі штабу зазвичай є тренери і незмінно «групи контролю» – мабуть, безпосередні керівники агітаторів».

Нагадаємо, «сітка» – це технологія, за якою купуються голоси виборців. Суть технології – видати гроші не всім охочим продати голос, а лише тим, хто потенційно готовий проголосувати за потрібного кандидата або ж схиляється до цього.

Все мистецтво «сітки» в тому й полягає, щоб налаштувати це «націлювання» – зловити в свої сіті саме цих людей. Для цього тисячі проплачених «волонтерів» проводять соцопитування по українських містах і селах, де за допомогою навідних питань відбирають потрібну аудиторію.

Мета такого опитування – збір персональних даних людей. Тих, хто дав «правильну відповідь», потім починають обробляти співробітники кол-центрів, мета яких – привести людей на вибори. І якщо потенційний виборець вагається – йти на дільницю чи ні – йому пропонують матеріальне заохочення.



Як повідомлялося раніше, пов’язані з оточенням Порошенка громадські організації будують «сітки» для підкупу виборців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus