USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин віддав під церкву власний будинок. Фото

10 Квітня 2017 11:05
У селі Велимче Ратнівського району відкрили Свято-Покровський храм УПЦ Київського патріархату. Загалом у районі це лише третя церква УПЦ КП.

Про це у Фейсбук написала Валерія Лесюк.

«У районі, де, за даними Вікіпедії, 69 населених пунктів, відкрилася лише третя церква УПЦ КП на весь район», – наголошує пані Валерія.

З її слів, храм вдалося відкрити завдяки мешканцю цього села Володимиру Гайдучику, який передав під церкву власний дім.

Як сказав владика Михаїл, будуть і спокуси, буде і Голгофа, буде і воскресіння, перемога правди над неправдою, перемога добра над злом. «Ви тепер великі, справжні по духу!» - зазначив священик.

«Я знаю ті села. Так тішуся, що нарешті помалу відроджується поліський край. Ці люди й справді сильні духом! Нелегко, живучи там, відроджувати свою українську православну церкву. Й досі люди цього регіону зазнають різного роду випробування. Не буду вдаватися у деталі, щоб не уподібнюватися тим, хто є проти церков УПЦ КП на Ратнівщині.

Хай Бог помагає кожному, хто на своїй землі хоче мати свою Українську православну церкву, молитися тією мовою, якою розуміє серце!» - йдеться у дописі Валерії Лесюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
555 Показати IP 10 Квітня 2017 11:38
Так на наших очах робиться історія.Віддати свій дім під церкву - яку треба мати Віру в серці.Це подвиг. Не знаю навіть,де це село.Низько схиляю голову перед цим паном.
Андрій Показати IP 30 Травня 2017 09:23
А де ж він буде проживати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus