USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Архітектурна комісія не спростила переведення дач у житлові будинки

23 Січня 2017 13:12
Проект рішення, згідно з яким перевести дачні і садові будинки у житлові стане простіше, не отримав підтримки у більшості членів профільної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня.

Так, депутатам презентували порядок переведення дачних і садових будиночків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.

Автор проекту рішення, член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що потреба у прийнятті рішення полягає в тому, що нині немає процедури, яка передбачала б, який виконавчий орган міськради повинен готувати для розгляду виконкому проекти рішень про переведення дачних і садових будинків.

Наразі діють два законодавчі акти. Один з них – закон про внесення змін до низки законодавчих актів, у тому числі, цивільного та земельного кодексів. Інший порядок - розроблений Кабміном.

У Луцьку є три дачні масиви – «Маяк» на Дубнівській, «Дружба» на Володимирській та «Світанок» на Львівській. Тож депутати розглядатимуть низку проектів рішень з проханнями громадян про зміну цільового призначення земельних ділянок. Пропонований проект рішення, зі слів автора, не змінює та не розширює повноважень міськради, не суперечить законам, а навпаки - спрямований на виконання норм законодавства. Наразі в жодного з виконавчих органів міськради немає обов’язку готувати проекти рішень на виконком. Документ у разі затвердження не дасть можливості облаштування доріг з двостороннім рухом, газифікації тощо.
«За результатами розгляду заяви та доданих до неї документів виконавчий комітет Луцької міської ради протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок або про відмову в такому переведенні. Управління містобудування та архітектури готує та вносить на розгляд виконкому відповідний проект рішення, у якому зазначаються адреси будинків, присвоєні у відповідності до вимог Положення про присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, розташованим на території міста Луцька», - йдеться у проекті рішення.

Член комісії Віктор Ящук зауважив, що дачний масив від житлового відрізняється дорогами, тому варто спочатку зробити дороги, а потім не виникатиме проблем з переведенням будинку в житловий. Своєю чергою, голова комісії Андрій Козюра поцікавився, у чому полягає відмінність між проектом рішення та порядком, який вже затверджений Кабміном. На що Микита Рабан пояснив, що в пропонованому документі зазначено, хто повинен готувати проекти рішень.

Втім, проект рішення не отримав підтримки більшості членів комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Закон Показати IP 23 Січня 2017 16:32
Майте мужність казати людям правду і не загравайте. Всьо то робилося не під пролєтарські садівничі масиви, а під дачі власть імущих коло Києва. А ви хочете - то спочатку отримайте згоду членів садівничого масиву, запроектуйте по нормах дороги, інженерні мережі, торгівлю, садіки, школи з радіусами доступності, знесіть викупивши попередньо доміки, повикорчовуйте яблуні, сливки, груші, дотримайтесь протипожежних, санітарних вимог, знайдіть місце під ТП, ЗТП, ГРП і т. п. і т. д. , і вперед за орденами. А квітка буде тоді, коли те, шо збудуєте, здасте в експлуатацію, оформите право власності, пропишетесь,пустите маршрутку і аж тоді поїдете голосувати зі своєї хати. А до того - не дуріть собі і людям голову і себе не компроментуйте .
Анонім до Закон Показати IP 23 Січня 2017 18:15
"садіки"."доміки""сливки"-взагалі це плоди,! з такими "законами" і в собачій буді можна буде прописуватись!
Закон до Аноніма Показати IP 23 Січня 2017 19:31
Я радий, шо ти, чадо моє, погодився зі мною по суті. А хформу викладу я свідомо вибрав зрозумілу таким як ти. Попав в точку і развйол, ако кроліка. Піди в магазін, купи сігарєт і сільодку, поклич Максіма, сядь на діван і з дозволу матера випий водкі і т. д. Предметом тре володіти, учиcя, мій хлоню...
0000 Показати IP 23 Січня 2017 20:52
А як буде наповнюватись сімейний бюджет народних обранців, слуг народу, якщо просто так дозволити людям мати житло? Треба все робити через ж@пу. Попросити всіх сусідів (а вони будуть вимахуватись),помастити ручку начальникам земельного відділу, архітекторам, депутатам і т. д.Одним словом- самій чесній та бідовій верстві населення.
Ковель Показати IP 1 Липня 2020 23:54
Так вони свої учасники продають,понабирали на всіх родичів,а нащо їм холопи з дачами,конкуренти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus