USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чоловік заступниці голови райради привласнив гектари землі, прикинувшись учасником АТО

14 Травня 2015 10:27
«Липові» учасники АТО привласнили на Ковельщині 4 гектари землі.

Один із них, як з’ясували депутати Ковельської районної ради, доводиться чоловіком заступниці голові Ковельської районної ради Галині Коляді.

Про це повідомляє Kowel.com.ua.

На початку нинішнього року на сайті Ковельської районної державної адміністрації з’явилися офіційні дані щодо надання земельних ділянок учасникам АТО. Цей документ підписаний виконувачем обов’язків начальника управління Держкомзему в Ковельському районі Іваном Лукасюком. Тут, у списку АТОвців, значаться – Корсак Сергій Степанович та Микилюк Володимир Петрович, які взяли на території Білинської сільської ради по два гектари землі для одноосібного селянського господарства, в той час, коли іншим виділялося по від однієї до двох соток.



«Цей факт насторожив мене та моїх колег-депутатів. Чому такий різний підхід при виділенні землі? З’явилися ще запитання стосовно того, чи дійсно мають ті дві особи статус учасника бойових дій», – говорить депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк.

Він розповідає, що звернувся з відповідним листом до міського військового комісаріату. Відповідь не забарилася, але підтвердила його припущення: ні Сергій Корсак, ані Володимир Микилюк «Ковельським об’єднаним військовим комісаріатом по мобілізації не призивались. Відомості про статус учасника АТО відсутні». І підпис – тимчасово виконувач обов’язків військового комісара підполковник Сергій Гладун.



«Нас обурив сам факт, що в списках на отримання ділянок учасникам АТО фігурують люди, які не є цими учасниками. Хотілося би дізнатися: яким чином вони туди потрапили? Потрібно, щоб наша місцева влада більше уваги приділяла демобілізованим учасникам АТО, бо трапляються сьогодні випадки, що люди, які пройшли горнило війни на Сході, навіть не знають, як отримати про це документальне підтвердження» – мовить Володимир Андросюк.

Як же вдалося двом «перцям» прихопити під Ковелем аж чотири гектари землі? Справа в тому, що Сергій Корсак доводиться чоловіком заступниці голови Ковельської районної ради Галини Коляди.



Про автобусний парк, зазначений у декларації про майно та доходи Галини Степанівни, нещодавно розповідалося у засобах масової інформації. Сам же Сергій Корсак є засновником та директором ТОВ «Галактика Авто» (розмір його внеску до статутного фонду – 320 000 гривень), має маршрутні автобусні перевезення, з лютого 2012 року входить до складу комісії Ковельського міськвиконкому з питань розрахунків обсягів компенсації витрат автомобільних перевізників за пільговий проїзд окремих категорій громадян, а також є уповноваженою особою з організації місць для паркування та справляння збору за паркування в місті Ковелі.

Хоч у декларації дружини вказується, що сукупні доходи членів сім’ї у 2014 році склали всього лише 36 600 гривень. В середньому за місяць – 3 050 грн.

Відомо також і про земельний «новорічний подарунок» для Галини Коляди, коли розпорядженням першого заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Бориса Андріюка за № 526 від 29 грудня 2012 року їй було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства у межах Білинської сільської ради, орієнтованою площею 1,5 га. Тим же розпорядженням сваха Галини Степанівни – Васюта Галина Романівна, яка проживає у Ковелі, отримала точно такий самий наділ, і теж у межах Білинської сільської ради, яка граничить з містом. Престижні землі йдуть для «своїх» задарма!?



Загалом же, Галина Коляда володіє аж трьома ділянками, загальною площею 2,1 гектара (1380 метрів квадратних + 5000 метрів квадратних + 1,5 гектара), не рахуючи земельні надбання свого чоловіка.

Чиновники у Ковельському районі розводять руками та відхрещуються від того, що надавали землю Сергію Корсаку та Володимиру Микилюку, - і правильно роблять, бо вони й справді, якщо чули дзвін, то не знають, звідки він.

А всю повноту відповідальності за надання чотирьох гектарів псевдо-АТОвцям взяв на себе начальник головного управління Держземагенства у Волинській області Василь Василенко. Двома своїми наказами від 13 жовтня 2014 року він одноосібно фактично подарував Сергію Корсаку та Володимиру Микилюку землі державної власності сільськогосподарського призначення.

Правоохоронні органи, які по суті існують на Ковельщині, а фактично самоусунулися від боротьби із «дерибаном» землі (бо теж входять «в долю», отримуючи ділянки під приватну забудову), повинні, врешті-решт, взятися до роботи – і розслідувати приголомшуючу земельну оборудку на території Білинської сільської ради. Втім, напевно, й цього разу вони спустять все на гальмах…

А депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк разом із іншими обранцями громади наразі перевіряють факт виділення чотирьох гектарів уже в іншій сільській раді, підозрюючи, що їх отримали люди, які також «примазалися» до учасників АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Перехожий Показати IP 14 Травня 2015 11:03
Мало визначити проблему (та яка проблема - це ЗЛОЧИН), хоча громадянська мужність потрібна,безумовно.Треба щоб депутат В.Андросюк пішов у цій справі до кінця - офіційне звернення до Прокуратури, СБУ, доведення їх висновків до громади. А якщо на цьому все закінчиться, то з’явиться думка, що отримав "трошки" грошенят та й замовк.
Ковель Показати IP 14 Травня 2015 11:03
Оце да, то виникає питання...за що гинуть наші діти, щоб така своло.а користуючись посадою здіпила липовго АТОшніка щоб получити землю.. тепер громада має вимагати відставки цієї Коляди з посади заступника голови райради й прокуратура порушити кримінальну справу.....Й Бога не боїться, гад.на, то ми ховаємо молодих волинян а вона на смерті наживається.....То чим вона й той Народний фронт відрізняється від тих регіонів, яких звинувачують в крові...то ці тепер на смертях багатіють...Люди, одумайтесь
Анонім Показати IP 14 Травня 2015 11:10
повістку в зуби - і на східний фронт воювати проти Путіна!
павло Показати IP 14 Травня 2015 11:15
Це для таких тыльки збагачення а для нас быдних выйна ато ы так далы. А вони збагачуються а просты останню копыйку на Ато
Громадянин Показати IP 14 Травня 2015 11:19
У Ковелі, власне, як і в усіх райцентрах, панує така собі кумівсько-сватовська атмосфера в усіх органах влади. Це насправді закорінена система, яка має свої причини. Про це добре відомо в обласній прокуратурі, але вона і пальцем не ворушить, щоб цю глибоко прогнилу систему зруйнувати. Добре, що в даному випадку знайшовся депутат, який не закрив очі на цей кримінал. А де ж інші депутати, які теж знали але мовчать. Вони, агутуючи за себе, переконували виборців, що будуть чесними і справедливими?
А Показати IP 14 Травня 2015 11:44
А тьотка нічо
Жора до А Показати IP 14 Травня 2015 13:52
, Таких садити треба й надовго, на людях патріоти, труси сині жовті і вишиванки носять, а вчинки нічим не різняться від путінських ....... І ГОЛОВНЕ - таких як вона, тисячі по чиновницьких кабінетах, толк буде якщо на нари на років 20, за такі вчинки, чи до стінки якщо щось серйозніше, от тоді будуть боятись , і хоч якесь світло буде в тунелі, бо зараз тьма, і з кожнем днем все гірше, а нам про россєю розказують, в нас що робиться, га?
я до А Показати IP 14 Травня 2015 14:02
бивдув
повісити скотів Показати IP 14 Травня 2015 13:23
а солдат додому всіх крім добровольців якім подобается подихати за незалежність ціх сскотів від правосуддя
Ковелька райрада Показати IP 14 Травня 2015 15:45
Цікаво, а чому ГУНЧИК язик в одне місце засунув, ні він ні КОШАРУК, ні МИШКОВЕЦЬ не реагують...мабуть вони теж в "долі" з заступницею Колядею...Ви ж кричали, що патріоти, що сильно любите державу, а натомість волиняни вмирають, чиновники розкрадають землю а ви мовчите...То це Ваш патріотизм? Де реакція прокурора, чому ВАсиленка не притягують до відповідальності....Як на масовці говорите, про НЕбесну Сотню, а вона вже ціла рота стала, а тут на смертях землю здобуваєте ...ГАНЬБА цій ВЛАДІ
а де відповіді Показати IP 14 Травня 2015 22:12
прокурора мента гунчика та активистів з побратимами та покришками. можливо революционери вже заблокували автомайданом помешкання ціх істот чи будівлю мвс каминням закидують.а Журналісти молодці.вони едини хто виконуе свою роботу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus