USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Можливість добудови школи у Луцьку піддають сумніву

20 Квітня 2017 18:44
Про те, чи вистачить у міському бюджеті коштів, аби цьогоріч розпочати добудову школи №13, яку ініціювали батьки учнів, радитимуться депутати.

Про це йшлося під час виїзного засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 квітня.

Голова комісії Алла Надточій зазначила, що у бюджетних запитах є прохання розробити проектно-кошторисну документацію на добудову школи №13, де частина приміщень перебувають в аварійному стані. Депутати хотіли з’ясувати, яка сума буде потрібна після виготовлення документації на будівельні роботи. Членам комісії продемонстрували, у якому стані зараз перебувають споруди школи. Так, на аварійному корпусі №1 помітні тріщини, а частину його приміщень вже не використовують для навчання.

Наразі з 516 учнів школи 126 проживають у Луцькому районі, тож голова комісії пропонувала розглянути варіант співфінансування будівництва за кошти районного бюджету.
Добудова передбачає будівництво їдальні у новому корпусі, а також спортивного актового залу.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, розробка проектно-кошторисної документації може коштувати орієнтовно 485 тисяч гривень. Роботи з реконструкції можуть коштувати понад 30 мільйонів гривень.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що добудову планують здійснити не з розрахунку на збільшення кількості учнів школи, а для створення комфортних умов навчання для учнів, які вже навчаються у школі. Наразі вони змушені перебувати у приміщенні, що перебуває у незадовільному стані, у школі немає актового залу.
Зі слів директора школи Романа Ващука, старий корпус побудований у 1946 році, а відповідно до технічного висновку, у 2017-2018 роках частина корпусу №1 підлягає знесенню. У разі знесення усіх учнів доведеться помістити у корпусі, що був побудований у 1998 році, а це буде досить складно. До того ж, в незадовільному стані перебуває приміщення спортзалу школи. Директор школи також показав депутатам підвальне приміщення нового корпусу школи, де розташований гардероб. У цьому приміщенні стіни вкриті грибком та пошкоджуються від вологи.
Алла Надточій пропонувала замість виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації спрямувати 500 тисяч гривень на ремонт підвального приміщення, а усіх учнів перевести на навчання у дві зміни у новому корпусі школи. З її слів, якщо не буде можливості добудувати школу, не варто витрачати коштів на розробку проектної документації. Втім, директор закладу на це зауважив, що всі учні, навіть у разі навчання в дві зміни, не зможуть поміститися в одному корпусі. До того ж, закриття старого корпусу означатиме, що школа лишилася без спортзалу. З його слів, навіть виділення 1-2 мільйонів гривень дозволять розпочати будівництво.

Отже, члени комісії вирішили обговорити питання доцільності виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації під час спільного засідання з бюджетною комісією міськради наступного тижня. Також пропонували розробити графік усіх добудов у Луцьку цьогоріч, аби кошти були виділені раціонально. Хочуть визначити, чи вистачить коштів міського бюджету на те, аби розпочати добудову школи та розглянути можливість залучення коштів районного, обласного та державного бюджетів. Пропонували створити робочу групу для обговорення цього питання.
Нагадаємо, минулого місяця показали план добудови школи.

Старе приміщення школи визнали непридатним для навчання. Питання порушили батьки учнів, які реєстрували петицію щодо негайної добудови школи №13.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
вова ленин Показати IP 20 Квітня 2017 20:16
сколько школ и садиков построено за последние 25 лет? Ноль, больше закрыто? - все, что надо знать о нынешней власти и о ком она заботиться.
не байдужа Показати IP 20 Квітня 2017 21:32
А шановна пані Алла розуміє, що таке один вчитель-предметник у дві зміни? Чи може відправити у другу зміну 1-4 класи? Так, оце така ціна допомоги влади!!!
Наталя Показати IP 20 Квітня 2017 21:32
Питання доцільності добудови вирішено було ще два місяці тому. Не розумію логіки тягнути віз назад алли надточій. Алло думайте про безпеку дітей а не про те як в черговий раз украсти гроші в школи 13.
Громадськість Показати IP 20 Квітня 2017 21:45
Ще раз петицію писати? Бо пані надточій не цікавить думка громади і висновки експертної комісії. Вона так вирішила! І крапка! Надто молоді і непрофесійні молоді обличчя нової влади. Цікаво чи є власні діти?
Ірина Показати IP 20 Квітня 2017 22:25
Діти,які навчаються в 1-й школі,вчаться в 3 зміни і всі мовчать.
до Ірина Показати IP 21 Квітня 2017 09:04
ви мовчіть і далі, то ваші діти і в 4 зміни вчитись будуть! а батьки ЗОШ 13 мовчати не стали, оскільки думають про своїх дітей та про дітей, які прийдуть в школу в майбутньому!
Ірина до до Ірина Показати IP 21 Квітня 2017 15:03
Мої діти не вчаться в 1-й школі,але якщо батьки ЗОШ 13 заберуть своїх дітей, які проживають в навколишніх селах,її можна буде закривати.І потенціал шкіл,і знання які дають 1-ша і 13-та школа,на мою думку,навіть порівнювати не варто.
колега до Ірина до до Ірина Показати IP 25 Квітня 2017 18:11
а якщо в 1-у віддати усіх справжніх її учнів (жителів мікрорайону), усіх тих хто не "вступив" у цей заклад, всіх підряд без конкурсів, екзаменів і т.п. то оцей ваш потенціал дуже швидко щезне. працювати з відібраними дітками по 10-14 дітей у групі це не те саме, що клас до 30 людей різного рівня підготовки і здібностей. та й навіть з таким підбором щось про 1-у школу не дуже чути по якості знань (теж саме ЗНО)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus