USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли ремонт мосту на вулиці Рівненський перестане створювати небезпеку для руху

28 Листопада 2016 18:40
Через незавершений ремонт на ключовому відрізку міської дороги у Луцьку - шляхопроводу на вулиці Рівненській - утворюються регулярні затори та стаються ДТП.

Що буде з мостом, коли випаде сніг, та чому не закінчили ремонт до зими, дізнавались журналісти для Інформаційного агентства Волинські Новини. Зокрема, з'ясували, коли приберуть бетонні блоки, що ускладнюють рух, і чи планують закінчити ремонт шляхопроводу до Нового року.

Нагадаємо, в березні 2016 року міська рада повідомила про початок капітального ремонту шляхопроводу вулиці Рівненській. Пройшло понад півроку, а віз і нині там. Розібране дорожнє покриття та обмежуючі дорожні блоки з будівельним сміттям посеред дороги створюють для водіїв неабиякі незручності. Так, затори у години пік та дорожньо-транспортні пригоди на недоремонтованому мості уже не рідкість.

Із випаданнам снігу в Луцьку ситуація з ДТП на аварійному мосту ризикує загостритись ще більше. До слова, дорожнє покриття на шляхопроводі давно вважалося проблемним, дорожники почали його ремонтувати ще у 2015 році. Тоді обвалилася плита на пішохідній частині. Ремонтувати міст взялася та ж фірма «РБП ТРАНС-МОСТ», керівником якої є підприємець Володимир Рицай.
Варто додати, що саме ця фірма ремонтує практично всі мости в Луцьку: свого часу вона виконувала роботи на вулицях Шопена, Винниченка, Гнідавській, по проспекту Соборності. Останній ремонт, до слова, через неякісно виконані роботи, мусили переробляти за кошт виконавця.

Тим не менш, департаментом житлово-комунального господарства уклав з «РБП ТРАНС-МОСТ» ще два договори підряду. Перший - на капітальний ремонт підходів до мосту та колесовідбійного огородження, підписаний 1 квітня 2016 року з терміном виконання робіт 1 грудня 2016 року.
Та другий, договір про капітальний ремонт деформаційних швів шляхопроводу, укладений 14 вересня, де сторони домовлялися закінчити роботи 31 грудня 2016 року. Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась переконує, що умови обох договорів дотримано, і в терміни вони вкладаються.

«Ми затрималися з виконанням робіт через те, що департамент житлово-комунального господарства вирішив провести фрезерування дорожнього покриття та покласти новий асфальт, а це не наша робота, ми ремонтували шви та встановлювали колесовідбійники», - каже Володимир Рицай.
На питання журналістів Інформаційного агентства Волинські Новини, коли з мосту буде прибрано будівельне сміття та бетонні блоки, що ускладнюють рух, підрядник відповів, що це питання 3-5 робочих днів.

Проте, версія замовника щодо терміну завершення ремонту «рівненського» мосту дещо розходиться із тією, яку озвучив виконавець. Так, директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась каже, що міст очистять від будівельного сміття та бетоноблоків через два тижні.

«Роботи на «рівненському» мосту затягнулися тому, що його здійснювались по мірі надходження коштів. Та й процедура ремонту мосту сама по собі тривала. Зараз в тендерному режимі шукаємо підрядника на покладання дорожнього полотна. А міст очистимо від сміття орієнтовно через два тижні», - переконує чиновник.

До слова, на питання про те, чи були затримки з фінансуванням, підрядник Володимир Рицай відповів, що з фінансуванням усе було добре і вчасно. Його слова підтверджує додаткова угода до договору про підрядні домовленості, в якій йдеться про надлишок коштів, які лишився на рахунку підрядника після завершення робіт по першому договору.
Між тим, доки чиновники виправдовуються та традиційно обіцяють вирішити все до кінця поточного року, рух транспорту вулицею Рівненською ускладнений, трапляються ДТП, яких можна було б уникнути, а тим часом синоптики обіцяють сніг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Def Показати IP 28 Листопада 2016 19:56
Чьому видаляете коментарi???????
Def Показати IP 28 Листопада 2016 19:59
Набрали по оголошенню баранiв! Щьо наробили з моста куди дивиться наша мерiя?????
Лу до Def Показати IP 28 Листопада 2016 21:02
Модератори, видаліть і ці коментарі!!!!! Як можна в одному реченні зробити три помилки?????? А ви за міст переживаєте.....
Ярославович Показати IP 29 Листопада 2016 10:42
от зараз робота з мОстом закипить - і прочухана отримали, і погода льотна! так тримати
123 Показати IP 29 Листопада 2016 11:11
Коли на освітлення вулиць витратять 620 тис. Грн.
Сорокопопуд Показати IP 29 Листопада 2016 20:03
Який деб*л додумався поставити БЕТОННІ блоки на ключовому мосту міста??? Якби кілька машин влетіло в ті блоки і відсудило в афериста Рицая пару мільйонів гривень за завдані матеріальні і моральні збитки, тоді б вони сильно задумалися, чи ремонтують міст згідно встановлених термінів і по стандартам...
Коза до Сорокопопуд Показати IP 30 Листопада 2016 14:03
Вже влетіло...
Клаус Показати IP 29 Листопада 2016 23:07
По мосту того Рицая та голою сракою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus