USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли відновлять старовинне мощення на вулиці Крилова

13 Серпня 2015 10:52
Під час ремонту вулиці Крилова в Луцьку відкопали старе польське мощення дороги, так звану шашку Трилінського (двох видів), якою була викладена вулиця ще за Польщі. Нагадаємо, цей камінь на вулиці Крилова було покладено у 1938 році. Вирішили максимально зберегти частину дороги, яка є частинкою нашої історії.

Як повідомлялося, лучани були стурбовані тим, щоб стара, утім дуже якісна, польська бруківка під час ремонту шляху не зникла у чужих «кишенях».

Тепер «трилінку» знімають, відбирають вцілілу для подальшого використання. Після цього вирахують, на скільки вистачить старої бруківки і внесуть корегування у проект.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький розповів, що наразі ремонт проїжджої частини було зупинено.

Зараз проводяться роботи тільки в частині тротуарів та знімається асфальт. Проект подальших робіт корегується.

Шашка Трилінського (кожен камінь вагою 40 кілограмів) залишиться на проїжджій частині, решту дороги буде викладено бруківкою. Оскільки оригінального каменю не вистачить на всю вулицю, докуповують камінь, подібний за стилем.

Також готується проект реконструкції вулиці Лесі Українки. Там є аналогічна бруківка, тож міська влада думає, як поєднати сьогоднішній день з тридцятими роками минулого століття. На цьому об’єкті багато ручної роботи. Тож ремонт вулиці орієнтовно буде завершено у середині вересня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хоча Показати IP 13 Серпня 2015 11:38
разом із тролейбусами треба було прикупити і старої шашки. або виготовити на замовлення, щоб автентичність була true
Джулія Показати IP 14 Серпня 2015 22:23
Думаю, буде гарно :-) Почекаємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus