USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани хочуть внести зміни до генерального плану міста

17 Жовтня 2017 22:48
Мешканці двох багатоповерхівок на Федорова хочуть змінити генеральний план міста. Свої дії лучани мотивують тим, що не хочуть, аби поряд з їхніми будинками зводили торговий центр.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17 жовтня.

Голова комісії Андрій Козюра розповів, що звернення надійшло від мешканців будинків на вулиці Федорова 4б і 4в.

«Раніше видали містобудівні умови на зведення житлових будинків та торгово-розважального центру. Якби там спочатку звели розважальний центр, то проблем не було б, а так запланували звести будинок і тепер люди висловлюють невдоволення, мовляв, земля довкола повинна бути лише для обслуговування будинку. Більше того, їхнє звернення стосується змін щодо містобудівних умов, а не генерального плану Луцька. Тому це звернення безпідставне і чиїсь «хочу» не повинні заважати розгляду генплану», - розповів голова комісії.

Більшість присутніх підтримали озвучену позицію й рекомендували міському голові відмовити у задоволені звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ен Показати IP 18 Жовтня 2017 00:08
а самовільно встановлені бетонні блоки, що блокують рух транспорту біля будинку Федорова, 4б - ЦЕ НОРМАЛЬНО??? Пан Казюра, а?
serg Показати IP 18 Жовтня 2017 11:13
ЕН, а вам вони що заважають? Ви такі широкі, що не можете пройти? Чи зайвих 2хв треба їхати, бо не пролетіти через двори, де бігає купа дітвори?
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2017 12:21
А де там будувати? Киньте координати на картах Google. Згідно з чинним генпланом земель громадської забудови у тому районі немає.
Олег Показати IP 19 Жовтня 2017 13:53
Шановна редакція! Я не був присутній на засіданні комісії 17.10.2017, але зі змісту даної статті нібито вбачається, що комісія розглядала якесь інше звернення! Бо вони мали розглянути питання щодо внесення змін не в Генплан м. Луцька, а в проект Генплану м. Луцька який подавався на громадське обговорення рішенням виконкому Луцької міської ради від 21.06.2017. Оскільки в даному проекті (за бажанням забудовника, а не громади Луцька) передбачено здійснення житлової забудови між будинками № 4В та №4Д на земельній ділянці кадастровий номер: 0710100000:22:036:0018, що суперечить вимогам чинного законодавства України, зокрема ДБН 360 92 ""Містобудування. Планування й забудова міських та сільських поселень"". Крім того, звернення стосувалося не стільки щодо змін містобудівних умов, а щодо того, що забудовником в порушення проекту забудови, без дотримання вимог чинного законодавства, державних будівельних та інших норм правил, на місці багатоповерхового будинку з одним під’їздом та торгово-офісним приміщенням збудовано по вул. Федорова, 4Б в м. Луцьку багатоповерховий будинок із двома під’їздами, чим вже самовільно змінено містобудівні умови на території 40-ж-2 кварталу, і ще забудовник хотів також замість нібито запланованого торгово-офісного комплексу збудувати, в порушення встановленого порядку, багатоповерховий будинок, і тому згадане звернення і стосувалося змін до проекту Генплану м. Луцька в частині забудови по вул. Федорова яким хочуть надати видимість законності здійснення забудови між будинками №4Д та №4В по вул. Федорова в м. Луцьку та перекласти відповідальність за це на архітекторів які цей проект розробляють. Щодо зазначених в статті слів голови комісії - чиїсь хочу не повинні заважати розгляду генплану, то так зване "чиїсь хочу", є законними вимоги більше ніж півтисячі мешканців будинків на вул. Федорова 4Д і 4В, які є частиною громади міста Луцька яка і обрала голову комісії до числа депутатів. Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus