USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький будинок руйнується через будівництво нової багатоповерхівки

29 Грудня 2015 10:52
На несучих стінах будинку за адресою проспект Соборноті, 20 з’явилися тріщини. Під фундаментом підрядники вирили котлован, що призвело до того, що фундамент висить в повітрі. Цікаво, що будівництво ведеться на ділянці, яка належить підприємству, до якого має стосунок депутат міської ради Сергій Була.

Так, про те, що будинок тріщить по швах, говорили ще 20 років тому. Саме тоді розпочалося будівництво на згаданій ділянці - забивалися бетонні палі. А у 2015 році проектне бюро поставило маячки. Нині ж маячки зруйнувалися.

Згодом будівництво призупинили. По тому там з’явилося літнє кафе «Пивний сад».

У 2015 році будівництво знову відновилося – там нині зводиться 10-поверховий житловий комплекс «Егоїст». Після того, як почалося будівництво, на сусідньому будинку почали знову з’являтися тріщини.

Як розповів під час засідання виконкому мешканець будинку по проспекту Соборності, 20 Ігор Мална, з дворового фасаду виритий котлован під фундаментною плитою, в результаті - фундамент висить в повітрі.

Лучани підозрюють, що підрядник просто не дотримується проекту забудови. А з початком активних будівельних робіт тріщини більшають.

Як розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев, вчора відбулася оперативна нарада в дворі згаданого будинку, робоча група оглянула будинок і комунальники почали встановлювати маячки.

Члени виконкому підтримали проект рішення, яким вирішили звернутися до інспекції держархбудконтролю, яка б перевірила законність ведення робіт на цій ділянці. Також роботи обіцяють призупинити, а стіну будинку, яка руйнується, підкріпити.

До слова, за адресою Соборності, 22б будується ЖК «Егоїст». Згідно з оприлюдненими документами на відповідному сайті, де вже продаються квартири в комплексі, ділянка належить фірмам ПП «Укрбізнесінвест» та ТзОВ «Інвест-Сервіс». Містобудівні умови видані ПП «Укрбізнесінвест».

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини депутат міськради Сергій Була підтвердив, що має стосунок до ПП «Укрбізнесінвест», а ділянка по проспекту Соборності, 22б – в приватній власності. Однак фірма, яка будує житловий комплекс (львівська компанія «Егоїст») - його партнер, а до самого будівництва він
не має безпосереднього стосунку.

«Стосунку до ПП «Укрбізнесінвест» я маю, а до будівництва – ні. У нас підписаний договір суперфіції з львівською фірмою, яка здійснює там будівництво. Зараз іде підкріплення стіни житлового будинку, великий обсяг робіт виконаний, будуть ще роботи. Ми постійно консультуємо, допомагаємо їм, бо це мій виборчий округ. Ми разом наводимо в дворі порядок, почнеться бетонування, нам розробляють проект благоустрою двору і підкріплення будинку. За моєю інформацією 21 паля вже забита, ще 21 залишилася, і розпірні стінки будуть, щоб той будинок не зсунувся», – переконував депутат 22 грудня під час сесії.

Отож минулого тижня депутат переконував, що постійно спілкується з львівською фірмою, яка обіцяла підкріпити стіни сусіднього будинку, який руйнується, але цього, вочевидь, не сталося. Оскільки щодня картина там погіршується, а лучани побоюються повторення історії з багатоповерхівкою на Рівненській, 109.

Зрештою, члени виконкому домовилися, що будівництво треба призупинити і вивчити документи. Цікаво, що в міськраді кажуть, що не знають достеменно, хто і що там будує. Оскільки підрядником в проекті рішення записана фірма «ВМ+».

Члени виконкому домовилися з’ясувати, яка саме фірма будує так, що руйнується прилеглий будинок. Водночас 30-тонні вантажівки, які їздять по відремонтованому проспекті Соборності, також руйнують дорожнє покриття. Тому на місце вирішили направити патруль поліції та моніторити ситуацію з великогабаритним транспортом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Коля Показати IP 29 Грудня 2015 11:03
Була - прихвостень і друг сина Романюка. Син Романюка також має відношення до будівництва цього будинку, оскільки перед будівництвом на цій ділянці стояв його лєтнік "Пивний сад - Карабас-Барабас". А тому ніяких конкретних дій по зупиненню будівництва та наведенню порядку не відбудеться.
Я в курсі до Коля Показати IP 29 Грудня 2015 12:51
Пивний сад дійсно був Були але він знаходився на землі комунальної власності...там зараз земля комунальна так і залишилась....а власником ділянки була жінка яка навіть з містом ледь повязана.....вона її викупила ще давним давно і планувала там будівеництво торгового центру є готовий проект того будівництва та навіть була зареєстрована декларація про початок будівництва але ніхто нічого так і не побудував.З 2012 року дана земля з проектом продавалась продажем займася Андрій Пінський вона так продана і не була але згодом знашовся якийсь інаестор хто він не знаю який погодився розрахуватися з влдасницею від продажу квартир...
Свій до Я в курсі Показати IP 29 Грудня 2015 16:50
Для тих кого вводять в оману: це Була з львівською компанією зводять той будинок і не треба ля ля.
... Показати IP 29 Грудня 2015 11:29
Дай, Боже, трохи мудрості цим панам, тому що вони навіть не помічають, скільки проблем створюють "простим смертним"...
Нiхто Показати IP 29 Грудня 2015 11:44
Козюра з "Батькiвщиною"прийшли захистити рiдне мiсто.
SSG Показати IP 29 Грудня 2015 12:29
Романюк і Ко. Мера на третій строк! А може на перший!?
Хлоп Показати IP 29 Грудня 2015 14:40
Тільки Палиця все зробить там як надо, і укріпить фундамент багатоповерхівки, і на вільній площі побудує парк для лучан, лавочки, фонтан та площадку для живого оркестру та танців!
Анонім Показати IP 29 Грудня 2015 15:10
Загалі-то, ці землі від "Меркурія" до ЗАГСу в 1988 році надавалися під будівництво МЖК.Тільки, згодом, пан Ковалюк, відтеребанів все у нас, не дивлячись на те, що ми існуємо по сьогоднішній день. Треба подумати, розібратися, хто у кого і за скільки,,,,, Ще побачимо.....
осбб Показати IP 29 Грудня 2015 17:58
класно кіданули єгойста козюра і була, лоханулись пацани зі Львова.
*** до осбб Показати IP 29 Грудня 2015 22:18
Все як завжди у найкращих традиціях. Те, що вони, мягко кажучи, непорядні, відомо далеко за межами Луцька.
мілік Показати IP 29 Грудня 2015 22:04
я построю будинок там де захочю мені п-------
Архітектор Показати IP 29 Грудня 2015 23:53
Потрібно швиденько будувати Егоїста, щоб "підперти" девятиповерхівку. І тоді та не впаде. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus