USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ошукані вкладники «Луцького дому» не платитимуть пайової участі

1 Березня 2015 09:00
Депутати звільнили кооператив «Луцький дім» від сплати пайової участі.

Відповідне рішення вони прийняли під час чергової 71 сесії міськради.

Нагадаємо, вже більше восьми років в місті триває «війна» за недобудовані багатоповерхівки у комплексі, який носив назву «Рідний дім» на вулиці Зацепи. Адже пощастило лише тим, хто був у першій черзі – лише цей будинок був зданий.

Згодом забудовник, власник ТОВ «Глорія-Буд-Плюс» зник, омріяний комплекс став пусткою, а півтори сотні лучан не можуть вселитися до своїх квартир, оскільки підприємство, якому вони довірилися, припинило власну діяльність. У свої квартири люди мали заселитися ще 2008-го. Та не змогли – забудовник «нахімічив» з документами.

Де тільки не були ошукані лучани - і в прокуратурі, і в міліції, і в суді, і в міській раді. А віз, як кажуть, і нині там – за рік-два будівництво без консервації взагалі стане непридатним для продовження. Поки ж будинок стоїть пусткою, місцеві підлітки не раз забиралися на недобудовані дахи й влаштовували там небезпечні розваги.

Торік стало відомо, що правоохоронці відшукали власників підприємства «Глорія-Буд-Плюс», яке ошукало кілька сотень лучан, пообіцявши збудувати їм житло. А справа, начебто, зрушилась з мертвої точки.

Нині ж ошукані вкладники звернулися до міської ради, аби їх звільнили від внеску у розвиток міста й дозволити завершити будівництво. А в управлінні капітального будівництва кажуть, що лучани й так за ці роки немало натерпілися, тож, людям треба піти на поступки.

Зауважимо, що внесок забудовника передбачений у Положенні про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька. Згідно із цим документом, розмір пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно-траспортної та соціальної інфраструктури міста встановлюється для об’єктів будівництва багатоповерхових житлових будинків – 1,5%, від вартості будівництва.

Депутати проект рішення більшістю голосів підтримали без обговорення. Тож, ошукані вкладники врешті можуть завершити будівництво, аби «Рідний дім» таки став для них рідним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 1 Березня 2015 09:03
Будьякі інвестиції мають ризики, то чому місто має платити за помилки інших. Депутати показушно розкидаються міськими коштами.
Mik (галицька миша) до дідо Показати IP 1 Березня 2015 09:34
Про це вже писали. Йдеться не про нормальнi ризики, а про ошуканство. Ошуканi вкладники, ошуканi пайовики, це ж одна з найголовнiших проблем. Людей вже ошукали, невже тепер можна змушувати їх ще платити?
дідо до Mik (галицька миша) Показати IP 1 Березня 2015 09:46
Якщо ошукали ,то нехай вимагають з винного. Або потрібно було мати страховку. Всі лучани не повинні платити за чужий горе-бізнес.
Люда до дідо Показати IP 1 Березня 2015 10:20
А хто землю виділяв під цю забудову?! Хто давав дозвіл?! Грамотний ви наш, ви, мабуть, в силу старечого маразму, не розумієте, що дозвіл давала міська влада! І міська влада мала колнтролювати всі документи...
дідо до Люда Показати IP 1 Березня 2015 10:26
Свої проблеми перекладаєте на чужих. Це обовязок інвестора все контролювати. Міська влада не зобовязана соплі витирати невдахам-ріелторам.
Люда до дідо Показати IP 1 Березня 2015 15:00
Міська влада в "долі" із забудовником - тому не "соплі витирати", а ділили відкат!
дідо до Люда Показати IP 1 Березня 2015 15:18
а платити мають всі лучани?
Mik (галицька миша) до дідо Показати IP 2 Березня 2015 09:44
Не слiд проявляти жадiбнiсть i дрiб'язковiсть. Постраждалим потрiбна реальна пiдтримка. А вимагати з винного... Зараз, напевно, винуватцiв притягнуть до кримiнальної вiдповiдальностi. Але чи в них є грошi, якi можливо арештувати для забезпечення позовiв? Сумнiвно...
лучани до Mik (галицька миша) Показати IP 2 Березня 2015 10:54
Якщо тебе обікрали на вулиці, то платити має твій сусід? Можна було дати відстрочку на оплату пайової участі.
Депутат Показати IP 1 Березня 2015 16:35
За цими махінаціями стоїть член фракцї батьківщина никитюк Володимир Сергійович !
дідо до Депутат Показати IP 1 Березня 2015 17:16
Десять років БЮТоголова секта деребанить земельку у земкомісії міськради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus