USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помешкання у гуртожитку хочуть передати лучанам безплатно

8 Липня 2015 11:19
Мешканці гуртожитку на бульварі Дружби Народів, 4 вже десять років не можуть приватизувати житло. Із тим, щоб лучани все ж змогли, як це дозволено законом, безплатно отримати у власність помешкання, де живуть їхні сім’ї, члени виконкому звернуться до власника гуртожитку – ПАТ «Електротермометрія».

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради 8 липня.

Як повідомив депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, до членів постійної комісії Луцької міськради з питань законності звернулися мешканці гуртожитку на бульварі Дружби Народів, 4 з проханням допомогти вирішити питання приватизації кімнат у гуртожитку.
Він розповів, що ще у 2008 році прокурор подав до господарського суду позов в інтересах мешканців. Тоді мешканці виграли у суді першої інстанції, проте власник гуртожитку - ПАТ «Електротермометрія» - подав апеляцію. Наразі члени комісії з питань законності та прав людини зобов’язалися підготувати позов в інтересах мешканців до суду загальної юрисдикції.

Депутат наголосив, що цей гуртожиток – один з останніх, де мешканцям досі не вдалося приватизувати свої приміщення.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у червні 2014 року депутати проголосували за те, щоб гуртожиток, який належить ПАТ «Електротермометрія», передали у комунальну власність. Лучани зверталися й до обласної ради, побоюючись, що їх кімнати можуть продати «лівим» людям, і вони опиняться без даху над головою.

Люди просили передати гуртожиток у комунальну власність, аби сім’ї, які проживають у ньому протягом декількох десятків років, могли, як це дозволяє закон, безплатно приватизувати свої помешкання.

Адже у місті з’явилися оголошення, в яких охочим придбати кімнати в гуртожитку пропонували звернутися до дирекції заводу із відповідною заявою. Людям пропонували придбати житло за ринковою вартістю.

А навесні 2015 року стало відомо, що конфлікт досі не вирішили.

З’ясувалося, що під час корпоратизації (процедури перетворення державного підприємства в акціонерне товариство) гуртожиток якимось дивом включили до статутного фонду, порушивши тим самим закон. Ситуація ускладнилася ще й тим, що це порушення закону узаконив Верховний Суд України.

З огляду на це, депутати Луцької міської ради з групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук будуть домагатися в судовому порядку виключення гуртожитку з статутного фонду підприємства ПАТ «Електротермометрія» для того, аби його мешканці могли безплатно приватизувати житло.

А сьогодні члени виконкому запропонували у проекті рішення звернутися до власника гуртожитку, що на бульварі Дружби Народів, 4, – ПАТ «Електротермометрія», з проханням ініціювати проведення загальних зборів акціонерів для вирішення питання щодо безкоштовної передачі у власність територіальної громади Луцька гуртожитку на бульварі Дружби Народів, 4 та виключення його вартості зі статутного капіталу товариства.

Департаменту житлово-комунального господарства міської ради пропонувалося підготувати проект рішення міської ради про надання згоди на прийняття у міську комунальну власність гуртожитку на бульварі Дружби Народів, 4. Також йшлося про проведення 24 липня громадських слухань щодо питання можливої передачі вказаного об’єкта нерухомого майна до власності територіальної громади Луцька та подальшої приватизації приміщень мешканцями.

Своєю чергою, депутат міськради Євгеній Ткачук зазначив, що власник готовий продати приміщення мешканцям за ціною, нижчою за ринкову. З його слів, вартість гуртожитку становить приблизно 2 мільйони гривень, тому доцільніше передбачити ці кошти у міському бюджеті на 2016 рік для того, щоб викупити гуртожиток у власника та передати мешканцям. Втім, його пропозицію члени виконкому не підтримали, проголосувавши за проект рішення.

Таким чином, виконком звернеться до власника гуртожитку щодо безплатної передачі гуртожитку мешканцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Виборець Показати IP 8 Липня 2015 13:39
От чому Євген нготовий відстоювати інтереси громади лише ща гроші?
ЧП Показати IP 8 Липня 2015 13:41
Не узгоджується заговолок із змістом статті. ПАТ НЕ ХОЧЕ ПЕРЕДАВАТИ ЦЕЙ ГУРТОЖИТОК і ніхто його не змусить це зробити. Якщо цей гуртожиток у статутному фонді товариства, то тільки товариство і вирішує як з ним (гуртожитком) розпоряджатись. Підтвердженням цього є рішення Верховного суду України. Дивує міська рада, яка вже думає готувати проект рішення про прийняття гуртожитко, хоча про це ніхто не звертався. Дивно чути і про якісь громадські слухання. Що вони вирішать і хто на рішення цих слухань реагуватиме. Нічого не вирішать у суді Осіпов з Поліщуком. Все це звичайний популізм. Добре, що ПАТ ще не виселяє наймачів кімнат, які не працюють в товаристві. Приватизувати кімнати у гуртожитку мешкаці зможуть лише тоді, коли ПАТ передасть гуртожиток у комунальну власність. А для цього потрібне відповідне рішення власників товариства. І все, така правда.
Свідок Показати IP 8 Липня 2015 15:10
Зате вже відкрили декілька магазинів, з боку перукарні Киприда, не встиг орендар почати ремонт, як зрізав декілька дерев, два сміттєві контейнери переніс аж до будинку на Грабовского 7, і нам, жителям ,далекова-то ходити, та додатковий сморід жителям малосемейки.
Я Показати IP 8 Липня 2015 15:26
А ти згадай як Юрко Малихін програвся в Києві, тоді швиденько відчужили все, що треба, життя дорожче.
Знаючий Показати IP 8 Липня 2015 17:56
Євген намалював схему, прикинув відсотки, лобіює питання програвшогося в казино? Мешканці - як ви його обрали - він на Вашій біді бабло мутить?
Мойша Показати IP 8 Липня 2015 17:59
І шьо, хтото тєпєрєча думаєт што Малихін отдасть, то за што Женік два кіслєнькіх пообєщал? Женік всєх подставіл, ілі штото нє так?
Мешканці Показати IP 8 Липня 2015 19:03
Знаючому прихоть і ти помутиш писака .
Гуртожиток Промбут-6 Показати IP 8 Липня 2015 19:07
Люди добрі женіть в шию того рейдера осіпова з бондаруком заклав наш гуртожиток в західінкобанк з приватизованими кімнатами .Про яку допомогу тут пишуть прийдіть до нас в гості ми розкажем про цих аферистів!
Анонім до Гуртожиток Промбут-6 Показати IP 8 Липня 2015 19:22
Рома - ясно. А Осіпов тут до чого ?
Василь Показати IP 8 Липня 2015 23:19
А ти не в курсі як ці рейдери деребанять підприємства почитай статтю "перший пішов початок кінця рейдерської групи Бондарука Осіпова"просто факти!!!!!!
123 Показати IP 9 Липня 2015 05:16
У багатьох мешканців того гуртожитку є ще по особняку, вони не працівники заводу,мають свій бізнес і ще хочуть "халявну" кімнату в гуртожитку.А тих працівників які на заводі працюють ніхто виселяти незбирається.
Йух Показати IP 9 Липня 2015 14:46
что хорошо умеют наши депутаты так это воровать обещать да чужое делить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus