USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сучасний житловий комплекс зводять у центрі Луцька

7 Серпня 2015 17:00
Про те, що забудовник житлового комплексу «Яровиця» вирішив дбати не лише про квадратні метри для продажу, а й про красивий архітектурний вигляд будівлі та облаштування інфраструктури, розповів заслужений архітектор України Андрош Бідзіля. Які переваги нового житлового комплексу у центрі міста, та чим він відрізнятиметься від інших новобудов-багатоповерхівок, Інформаційне агентство Волинські Новини з’ясовувало у директора компанії-забудовника.

Директор компанії-забудовника ОК «Яровиця» Андрій Петрук розповів про переваги нового житлового комплексу, що виникне на місці занедбаної промислової зони у районі вулиць Івана Франка та Яровиці.

Які об’єкти входять до складу житлового комплексу?

Це будуть 9-10-поверхові житлові будинки, у цокольних поверхах яких будуть облаштовані підземні паркінги, а на перших – торговельні заклади, заклади соціальної сфери тощо. У житловому комплексі буде понад 10 житлових під’їздів (загалом близько 800 квартир) з вбудовано-прибудованими приміщеннями, дитячим майданчиком, дитячо-спортивним майданчиком та майданчиком для дорослих.

Передбачена соціальна інфраструктура, відділення банків, перукарні, приватні медичні заклади, стоматологічні кабінети, з високою вірогідністю, сучасна дитяча дошкільна кімната. Якщо батькам потрібно залишити дитину на декілька годин, пішовши на якусь вечірку, вони зможуть її лишити під наглядом вихователя у власному дворі.



Які терміни будівництва та введення в експлуатацію житлового комплексу?

Розпочинаємо напередодні Дня будівельника, плануємо щороку вводити по 2-4 секції. Тобто, за 3,5-4 роки закінчимо увесь комплекс будівництва. Ми робимо сучасну інженерію, прокладаємо абсолютно нові мережі від центральних колекторів каналізації, не перевантажуючи існуючу лінію.

Якими будуть квартири у новобудовах та на яку категорію населення вони розраховані?

Це будуть 1-2-3-кімнатні квартири з можливістю об’єднання у чотирикімнатні, категорія трохи вища середньої, це не соціальне дешеве житло, оскільки буде дорога оздоба,

нові мережі. Це не ті квартири, які будують в існуючих мікрорайонах, де забудовник не вкладає коштів в інфраструктуру, а лише реалізовує квадратні метри. Ціна компенсовує себе комфортом проживання та економією у майбутньому. Багато хто, купуючи квартири в існуючих забудовах, не думає про те, що їм згодом не вистачатиме тепла, світла чи газу.



Які новітні матеріали та технології будуть використовуватися у будівництві?

Керамічна цегла, утеплення мінерально-ватними плитами, комбінована монолітно-каркасна кладка на перші два поверхи та цоколь, далі - перехід на цегляну кладку, п’ятикамерний металопластик, двокамерні ламіновані енергозберігаючі склопакети. Також буде індивідуальне опалення, у перспективі створення одного ОСББ на житловий масив, що матиме свій штат електриків, сантехніків, які знатимуть, яким чином працювати з мережами, щоб люди не втручалися в загальнобудинкові мережі. Також встановимо додаткові фільтри на холодну воду. Це пов’язано з двома параметрами – фільтри будуть використовуватися для побутової води, до того ж, індивідуальна система опалення вимагає покращеної води для більш довгого служіння. Згідно з новими правилами, яких потрібно дотримуватися, лічильники холодної води будуть встановлені не в квартирах, а на сходовій клітці, що дає можливість компанії, що постачає воду, контролювати та відключати боржників від мережі, щоб не було відключень цілого під’їзду через 2-3 недобросовісних споживачів.

Наступна перевага житлового комплексу – більш закриті двори. Дворова територія більш захищена від вітру та стороннього доступу. Буде встановлена карткова система в’їзду, щоб у дворі не ставили автівки мешканці інших будинків та мікрорайонів, що не забезпечені місцями для паркування. Встановимо відеоспостереження, комплекс буде комфортним осередком життя у центрі міста.

Яким чином вирішуватиметься питання парковок?

Буде стовідсоткове забезпечення паркувальними місцями завдяки підземним паркінгам. На вулиці стоятимуть лише ті автомобілі, на яких приїздять гості мешканців будинків, або ті хто приїхав на обід. Решта автівок стоятимуть у підземному паркінгу.



Які механізми розрахунку за квартири?

Ми лише почали працювати, але вже велися перемовини з основними банками щодо кредитування покупців. Будуть діяти різні форми оплати, і від цього залежатиме вартість квартири, плануються акції щокварталу (побутова техніка, метри квадратні безплатно тощо). Найнижчою ціна буде на початку будівництва, найвищою – при закінченні. Ми можемо кредитувати на період будівництва, а банки кредитуватимуть надалі. Коли поліпшиться ситуація в державі, банки кредитуватимуть і під час будівництва.

Які ваші переваги над іншими забудовниками?

Думка про кожну людину. На першому місці стоїть не бажання заробити та полишити будинок на людей, а побудувати та лишитися управляти цим комплексом, ми залишаємося всією командою для подальшого управління не просто одним будинком, а цілим житловим комплексом. Ми позиціонуємо його як комфортне житло у центрі міста.

Чи планується облаштування зеленої зони, і яким чином забезпечуватиметься дозвілля дітей мешканців комплексу?

Обов’язково, завівши автомобілі під землю, ми звільнили територію для зелені, пішоходів, відпочинку дітей і будівлею закрили цю територію від вітрів. Передбачені дитячі майданчики, дитячі спортивні майданчики, територія дворів доволі велика, як вже було сказано, передбачається дитяча кімната. Вже були замовлення щодо приватних дошкільних навчальних закладів розвиваючого напрямку (наприклад, курси іноземних мов, маленька школа тощо). Для таких закладів виділяємо цілу гілку у комплексі, щоб були окремо виділені комерційні зони, сервісні і розвиваючі, аби мешканцям було зручно та комфортно.



Яким чином забезпечуватиметься енергозбереження у комплексі?

Сучасним утепленням – нові норми, яких ми будемо дотримуватися, вимагають не менше 13 сантиметрів утеплення. Діятиме індивідуальна система опалення, максимально використовуватимуться LED-світильники для освітлення, працюватимуть сучасні енергоощадні ліфти «Otis». Ми працюємо з Івано-Франківським політехнічним, в них є ідея встановити у нас солярні системи, які надають можливість мати енергозабезпечення місць загального користування (освітлення сходових кліток).

Будуючи свої об’єкти, ми використовуємо окремі проекти для кожного майданчика, хотілося б, щоб фасади з кольорової цегли привертали увагу (зараз, на жаль, увагу привертають лише смітники). Замість того, щоб говорити про Європу, ми будуємо її у Луцьку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 17:08
В добрий час!
Кризис Азбестович Показати IP 7 Серпня 2015 17:35
В добру путь!
Збентежений Показати IP 7 Серпня 2015 17:57
Надіюся це квартири потерпілим сім'ям ато
San Показати IP 7 Серпня 2015 18:10
Неприхована реклама...
111 Показати IP 7 Серпня 2015 18:19
Хиба що за державне бабло
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2015 18:40
Написано гарно.А де ця фірма будувала житло чи інші об"єкти в Луцьку?Чи не буде це новим "Еліта-центром?"
ура Показати IP 7 Серпня 2015 18:50
нарешті будуть нормальні баскетбольні майданчики у нас в місті
123 до ура Показати IP 8 Серпня 2015 10:14
тебе, плебея, туди ніхто не пустить.
Хрен собачий Показати IP 7 Серпня 2015 20:09
Краще щось будувати, а не воювати...
він Показати IP 7 Серпня 2015 22:06
а де дит садок і в яку школу підуть діти, яка підрядна організація
Монокль Показати IP 7 Серпня 2015 22:13
На плані зверху видно вул. Яровиця, Франка а ділянка Стрілецька не показані. На гугл-мапі ще видно елеватор і мін. віддаль від забора елеватора до стрілецької 50м, відаль між Яровиця і Франка - 107м. Так собі виходить орієнтовно максимальна площа 850 кв.м. Цікаво наскільки туди втулиться ще один будинок щоб завершити майдан біля Променя в стилі що вибере громада? Наскільки будівля нового комплекса буде заважати громадському проекту? Це міські мужі разом з найповажнішими архітекторами врахували? Питання пряме - хто в майбутньому буде жертись за цю територію? І чи переможе громада?
Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 22:36
див.подiбну статтю за 31 липня. точно реклама
луч Показати IP 8 Серпня 2015 08:54
а стаття про варту порядку не реклама?
лучанка Показати IP 8 Серпня 2015 08:55
За який хрен це купувати ?????
коля Показати IP 8 Серпня 2015 11:50
там до будування - ще ср@ти і ср@ти! розбирають його вже років 3, а зараз китайські міксери почали возити бетон, і засмітили вже пів вулиці Франка, ехххх
До керівника Показати IP 8 Серпня 2015 14:40
А самого головного не вказали - вартість 1 м житла (хоча б початковий орієнтир) ???
джо Показати IP 8 Серпня 2015 16:52
так хотілосяб дізнатися скільки років будівельній компанії?
рижков сергій Показати IP 8 Серпня 2015 18:44
Дякую,Дякую...як ми без Вас жили до...
Анонім Показати IP 8 Серпня 2015 23:19
Будинок суперовий, тільки не для нас голодранців.
бандеровець Показати IP 9 Серпня 2015 07:24
а тим людям яким Імпалс винен по 500 тис, будуть квартири?))
ВОВК до бандеровець Показати IP 11 Серпня 2015 18:49
будуть в лісі і уборняга під кущами все буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus