USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пропонують спростити оформлення прибудинкових територій

15 Вересня 2015 18:14
Зменшити перелік документів, необхідних для оформлення прибудинкових територій за багатоквартирними будинками, пропонують депутати міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 15 вересня.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що до 1 липня 2016 року усі будинки повинні мати конкретних власників або користувачів. Відтак, основним завданням ОСББ та управителів багатоквартирних житлових будинків буде оформлення прав власності.

Як повідомив начальник відділу регулювання земельних відносин управління земельних ресурсів Олександр Половко, для того, щоб оформити землю під багатоквартирним житловим будинком та прибудинкову територію, передусім потрібно створити ОСББ або житло будівельний кооператив. Він зауважив, що законодавство не передбачає передання у власність земельних ділянок під гуртожитками.

Визначений перелік подання документів на оформлення земельної ділянки. Перший варіант – коли ділянка під будинком не внесена до державного земельного кадастру. Тоді необхідно подавати документи, що потрібні на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Другий варіант – коли ділянка була сформована, такі випадки бувають, коли забудовник брав її в оренду. В такому випадку подається витяг з державного земельного кадастру і одразу приймається рішення про надання її у власність або постійне користування.

Наразі Кабмін не затвердив підзаконний акт щодо процедури передачі земельної ділянки, тож така процедура не визначена. Наразі у місті 41 ділянка передана у власність ОСББ, житлово-будівельним кооперативам, або обслуговуючим кооперативам (24 - у власність та 1 – в оренду ОСББ, 3 - в постійне користування, 11 – у власність та 2 в оренду житлово-будівельним кооперативам).

Для оформлення земельної ділянки наразі потрібно надати заяву, статут ОСББ, виписку про реєстрацію об’єднання або житлово-будівельного кооперативу, генплан земельної ділянки (схема ділянки, яку планують закріпити за будинком – документ замовляють в землевпорядної організації), протокол загальних зборів та техпаспорт будинку.

Своєю чергою, члени постійної комісії пропонували скоротити список необхідних документів, виключивши з них технічний паспорт будинку. Так, Андрій Осіпов зауважив, що є навіть випадки судів з житлово-комунальними підприємствами щодо надання необхідної документації.

На тому, що процедура оформлення ділянок повинна бути максимально простою, наголосив депутат Богдан Шиба, який зазначив, що документи повинні свідчити лише про створення ОСББ, а згодом, мовляв, варто розробляти проект, враховуючи генплан та існуючі документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 15 Вересня 2015 18:19
Вільної землі вже немає, земельна мафія тягне руки до прибудинкових територій
КУМ Показати IP 15 Вересня 2015 21:47
Можна тільки уявити,що почнеться,особливо з прибудинковою і якщо там є інші споруди,окрім будинку.
Федір Показати IP 15 Вересня 2015 23:45
У нас по Володимирській 112 та 101 поруч біля спортшколи вже давно почалося... В 24,15 метрах по Гугл мампс від багатоповерхівки викопали котлован, мають розпочинати будівництво православної церкви московського патріархату. Перед тим правда залили стрічковий фундамент, але видно попові його не погодили, то вирвали і викопали котлована, задіяно було 5 одиниць техніки. Видно москва добре спонсорує, бо роблять все швидкими темпами. Наші церкви, які будуються на пожертви парафіян, зводяться роками. А тут все робиться з легкої руки. Саме обідно те, що поруч будинки, і на свята чи щонеділі ранкову тишу розбиватиме дзвін дзвону, до всього ще й московської церкви. Зробив всім подарунок перед звільненням з посади голова Заборольської селищної ради пан Горчинський. Люди дзвонили в міську раду щоб краще діткам майданчик зробили, нема де гратися, ті кажуть відношення не маємо, земля відноситься до Забороля. Районна теж відхрещується. Бардак якийсь. Повертався одного вечора додому, діти бігали футбол під вікнами сусіднього будинку, чоловік вигулював собаку, каже хватить вам тут шуміти, зараз собаку нацькую, у відповідь від хлопчика "а де нам тепер гратися, церква забрала у нас поле". Цими словами багато сказано..... Куди звертатись, щоб хтось поміг повернути землю для дітей....
Кріс Показати IP 16 Вересня 2015 08:34
Попи обнагліли до краю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus