USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому собору подарували нову святиню

17 Грудня 2013 16:23
Нова ікона святителя Миколая Чудотворця та її відреставрований кивот, покритий сусальним золотом. Такі дари піднесли жертводавці луцькому кафедральному собору Святої Трійці до свята цього великого Божого угодника, покровителя обласного центру. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

15 грудня після Вечірні з акафістоммитрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин освяти образа в кивоті.

«Велика вдячність тим християнам, які в Україні та за її межами переживають за наш храм, – сказав у подячному слові владика. – Нехай молитви до святого Миколая завжди будуть почуті Богом і благословенні Ним у ваших побажаннях та починаннях».

Одна з благодійниць, представник українського дипломатичного корпусу в Італії, подарувала собору й посудину з миром, що витікає з мощей Миколая Чудотворця в місті Барі. Тож на завершення богослужіння вірні прикладалися до нової святині і приймали помазання освяченою оливою, змішаною з цим миром.

Як повідомив інформаційній службі єпархії староста собору протоієрей Володимир Подолець, кивоту близько ста років, тож дерево вже почало трухлявіти. Реставрацію зробив за три місяці почаївський майстер. Старий образ святителя перебуватиме у вівтарі, а новий радуватиме молільників, як і раніше, при вході ліворуч.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Святий Миколай Показати IP 17 Грудня 2013 17:25
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus