USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку принесли іграшки до храмів УПЦ МП після церковного скандалу. Фото

11 Січня 2018 09:53
Активісти Національного альянсу та С14. Луцьк долучилися до всеукраїнської акції «Принеси ляльку», яка стартувала після трагічного випадку у Запоріжжі, у відповідь на відмову священика УПЦ МП відспівати трагічно загиблу маленьку дитину.

Про це повідомили на сторінці С14.

"10 січня громадські активісти долучились до Всеукраїнської акції #принесиляльку," - йдеться у повідомленні.



«Принеси ляльку» - всеукраїнська акція, яка стартувала у відповідь на те, якс лужитель Української православної церкви Московського патріархату відмовився завершувати відспівування дворічної дитини, що загинула внаслідок падіння на неї самогубця, бо вона хрещена священиками Київського патріархату. Трагедія у Запоріжжі трапилася 31 грудня. 39-річний чоловік відчинив вікно на 8 поверсі та зробив свій останній крок. Якраз у той момент, коли з під'їзду виходили батько з дворічним сином. Самогубця впав прямо на хлопчика. Врятувати малюка медики не змогли.

Як повідомляє ТСН, батьки на колінах благали священика УПЦ МП відспівати дитину в Запоріжжі. Дитину відмовилися відспівувати і в іншому храмі, тому похорони завершив служитель Київського патріархату.

Рідні приголомшені, вони навіть не могли уявити, що церква відмовить їм просто перед похованням.

З осудом позиції УПЦ МП виступили представники інших християнських церков. Тим часом у єпархії позицію свого священнослужителя підтримують. Кажуть, що він чинив згідно з канонами.

Натомість обурені вчинком священика люди почали приносити на ганок церкви іграшки на знак підтримки батьків хлопчика. Іграшки, які приносили обурені люди, з-під храму прибрали майже одразу. До акції «Принеси ляльку»приєдналися жителі Запоріжжя, Києва, Слов'янська та інших міст. У столиці іграшки несуть до Києво-Печерської лаври. Церковники швидко прибирають іграшки.

На фото: Луцьк долучився до всеукраїнської акції «Принеси ляльку»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus