USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

16 березня: події, факти, дні народження

16 Березня 2011 00:01
День народження 16 березня відзначають заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева, колишній керівник центру зв'язків з громадськістю і ЗМІ управління Міністерства внутрішніх справ в області Микола Корнейко (на фото) та директор Волинського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Леонід Савчук.
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, достатку та усіляких гараздів.
Цього дня народтлися німецький фізик, автор одного з основних законів електричних кіл Георг Ом, російський фізик і електротехнік, винахідник радіо Олександр Попов, російський радянський письменник-фантаст Олександр Бєляєв («Голова професора Доуеля», «Людина-амфібія», «Аріель»), видатний радянський спортсмен і тренер, хокеїст Аркадій Чернишов, радянський космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Володимир Комаров, російський радянський актор театру й кіно Сергій Юрський («Золоте теля», «Місце зустрічі змінити не можна», «Любов і голуби»), російський естрадний співак, автор крилатої фрази «піпл хаває» Богдан Титомир.
1664 – поляки розстріляли українського гетьмана Івана Виговського, який правив у 1657-1659 роках й у 1659-му завдав приголомшливої поразки росіянам у битві під Конотопом.
1880 – за підозрою в революційній агітації заарештований український поет Іван Франко.
1919 – у США вперше випробувано бездротовий телефон для переговорів із літаком.
1921 – закриття X з'їзду РКП(б), початок переходу до НЕПу.
1937 – МВС СРСР створив відділ боротьби з розкраданнями соціалістичної власності – ОБХСС.
1960 – у Нью-Йорку представлено перший автомобіль на сонячних батареях.
1962 – генсек КПРС Микита Хрущов оголосив про те, що СРСР має міжконтинентальну ракету.
1998 – Ватикан вибачився перед євреями за бездіяльність католицької церкви в роки Голокосту.
2000 – українська міліція затримала колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка, який протягом двох років переховувався від правосуддя.
2006 – Генеральна асамблея ООН проголосувала за утворення Ради з прав людини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus