USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

23 квітня: події, факти, дні народження

23 Квітня 2011 00:01
День народження 23 квітня святкують голова Волинського відділення Комітету виборців України Юрій Кресак (на фото), депутат Волинської обласної ради Євген Недищук, заступник голови Ковельської райдержадміністрації Андрій Мигуля, журналісти Віктор Макаров і Сергій Шинкар.
«ВН» вітають усіх іменників-земляків та бажають міцного здоров’я, достатку й успіхів у всіх починаннях.
Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день книг і авторського права, в Україні – Всеукраїнський день психолога. У православних нинішня субота – останній день Великого посту.
Цього дня народилися англійський поет і драматург Вільям Шекспір, 15-й президент США Джеймс Б'юкенен, український педагог, професор Григорій Ващенко, російський композитор Сергій Прокоф’єв, французька акторка Сімона Сімон, радянський кіноактор Георгій Віцин («Операція «И» та інші пригоди Шурика», «Кавказька полонянка», «Одруження Бальзамінова», «Джентльмени удачі»), радянський кіноактор Лев Пригунов, український та радянський футболіст Анатолій Бишовець, естонський тележурналіст Урмас Отт, американська письменниця, сценаристка і режисерка Керолайн Томпсон.
303 – за наказом римського імператора Діоклетіана в Палестині обезголовили християнського воїна Георгія Побідоносця, який згодом був канонізованим церквою.
1656 – собор російських церковних ієрархів ухвалив відлучити від церкви всіх, хто хреститься двома перстами.
1889 – у листі братові Олександру російський драматург Антон Чехов ужив фразу, що стала крилатою: «Стислість — сестра таланту».
1916 – ірландські революціонери зайняли ключові будівлі в Дубліні й проголосили незалежність Ірландії від Британської корони.
1918 - у Києві почалася дводенна нарада послів Німеччини та Австро-Угорщини, уповноважених верховного командування цих країн і начальника штабу німецьких окупаційних військ. Нарада прийняла рішення про заміну Центральної Ради і розглянула питання про майбутню форму державної влади в Україні.
1919 – розпорядженням радянської влади ліквідовано Міжнародний Червоний хрест в Україні. Діловодство та кошти організації передавалися відділам соціального забезпечення.
1929 – почалася XVI конференція ВКП(б), на якій було прийнято перший п'ятирічний план.
1932 – відповідно до рішення ЦК ВКП(б) «Про перебудову літературно-художніх організацій» розпущено всі письменницькі організації, натомість створюється єдина Спілка радянських письменників.
1935 – ухвалено нову конституцію Польщі.
1959 – створено Спілку журналістів України.
1964 – в СРСР утворено фірму грамофонних платівок «Мелодія».
1975 – у Києві відкрився український музей книжки.
1985 – почався квітневий пленум ЦК КПРС, який проголосив курс на проведення перебудови.
1991 – Верховна Рада УРСР ухвалила закон «Про свободу совісті та релігійних організацій».
1991 – під час зустрічі в Ново-Огарьові президент СРСР Михайло Горбачов і керівники дев'яти союзних республік підписали заяву про принципи нового Союзного договору.
1992 – у Пекіні відкрився найбільший ресторан світової мережі «Макдональдз» (на 700 місць).



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus