USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2 червня: події, факти, дні народження

2 Червня 2013 00:01
День народження 2 червня святкують головний лікар Луцької міської госпрозрахункової поліклініки, заслужений лікар України Євген Шейко, журналіст інтернет-видання «ForUm», волинянка Мар'яна Шевчук (на фото).
«ВН» вітають їх і бажають здоров’я, достатку і благополуччя.
Хроніка «ВН»:

Минулого року у цей день «ВН» писали про прем’єру спектаклю «З любов’ю…Оскар» у Волинському драмтеатрі.

Цього дня у 2011 році «ВН» повідомляли, що у Камені-Каширському хтось уночі поглумився над державним прапором України, який був встановлений біля школи.

А 2 червня 2010-го стало відомо, що на посаду директора Шацького національного природного парку призначений Петро Юрчук – він прийшов на заміну Володимиру Найді, який нині є головою Шацької райдержадміністрації.

Цього дня у 2009 році «ВН» інформували, що брати Клички подарують Луцьку дитячий майданчик.

2 червня 2008-го стало відомо, що у приватній садибі 37-річного мешканця у селі Лище поблизу Луцька правоохоронці виявили та вилучили велику партію марихуани.
Народилися:
2 червня народилися італійський граф, містифікатор, «маг», астролог, авантюрист Алессандро Каліостро (Джузеппе Бальзамо), український художник і педагог, один із найближчих друзів Тараса Шевченка Іван Сошенко, український артист естради й кіно, гуморист, актор, майстер розмовного жанру, відомий під псевдо Тарапунька, учасник дуету зі Штепселем-Березіним Юрій Тимошенко, російський радянський актор, виконавець ролі міліціонера Михайла Івановича у фільмі «Діамантова рука» Станіслав Чекан, український музикознавець, фольклорист, диригент, композитор, засновник та керівник хору «Гомін» Леопольд Ященко, болгарський співак, батько Філіпа Кіркорова Бедрос Кіркоров, український дипломат, міністр закордонних справ України у 1990-1994-му, 2000-2003 роках Анатолій Зленко, український кінорежисер Ярослав Лупій («Данило – князь Галицький», «Хліб дитинства мого»), український кінорежисер, тележурналіст і телеведучий Анатолій Борсюк, український поет, журналіст, громадський діяч Володимир Барна, українська саночниця Лілія Лудан, український хокеїст Валентин Олецький, український гімнаст, дворазовий олімпійський чемпіон Рустам Шаріпов, український хокеїст Юрій Дяченко.
Сталося:
455Вандали захопили Рим, після чого грабували його протягом двох тижнів
Протягом наступних тридцяти п'яти років, з великим флотом Гейзерік грабував побережжя Східної і Західної Імперій. Після смерті Аттили римляни нарешті змогли зайнятися вандалами, які контролювали одні з найбагатших провінцій імперії. Дипломатичні стосунки між двома сторонами перервалися, а в 455 році вандали захопили Рим і грабували місто протягом двох тижнів починаючи 2 червня.
Вони покинули Рим з незліченими цінностями, зокрема зі здобиччю з Єрусалимського Храму, що її привіз до Риму Тит, і з імператрицею Лікінією Євдоксією та її дочками Євдокією і Плакідією як заручницями. Стверджують, що імператриця Євдоксія просила короля Гейзеріка звільнити її від ненависного шлюбу з імператором Петронієм Максимом, вбивцем її чоловіка Валентиніана III.
Літописець Проспер Аквітанський повідомляє, що 2 червня 455 року, римський папа Лев I зустрічався з Гейзеріком і благав його утриматися від вбивств та підпалів, а вдовольнитися грабежем.
1851Штат Мен (США) першим ввів на своїй території «сухий закон».

2010депутати Національної асамблеї Квебеку одностайно прийняли законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та проголосили День пам'яті жертв Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus