USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

4 червня: події, факти, дні народження

4 Червня 2013 00:01
День народження 4 червня відзначають заступник генерального директора з питань телебачення і радіомовлення Волинської ОДТРК Юлія Романюк, колишній начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області Юрій Ільчук, начальник Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Волинській області Володимир Скорбатюк та помічник Луцького міського голови Богдан Гончарук (на фото).

«ВН» вітають іменинників зі святом і бажають здоров’я, злагоди і достатку.


Хроніка «ВН»:


Минулого року у цей день «ВН» писали про візит Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Волинь.

Цього дня у 2011 році «ВН» інформували, що в Ковелі хочуть закрити один із місцевих ринків через критичну ситуацію з порушенням правил протипожежної безпеки.

Через зливи 4 червня 2010 року посеред Луцька з’явилося нове «озеро».

А 4 червня 2009-го луцькі студенти передали Юлії Тимошенко вазелінове мило.

Цього дня у 2008-му Анатолій Тимощук привіз до Луцька Кубок УЄФА.

Народилися:
Цього дня народилися російський військовий і громадський діяч, декабрист Михайло Бестужев-Рюмін, російський театральний режисер і художник Федір Коміссаржевський, відома голівудська актриса Анджеліна Джолі, український кобзар Василь Литвин, польський політик, член партії «Громадянська платформа» Броніслав Коморовський, українська політична і державна діячка, народний депутат ІІ-V скликань, у 2005-2008 роках голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко, польська кіноакторка Ізабелла Скорупко («Золоте око», «Вогнем і мечем»), український футболіст В’ячеслав Кернозенко.
Сталося:
1070У Франції виготовили сир Рокфор.

Рокфор – французький сир з пліснявою. Його назва походить від назви села Рокфор-сюр-Сульзон. Виготовляється з сирого овечого молока. Благородна пліснява penicillium roqueforti забарвлює сир зеленкувато-голубими прожилками. Жирність - 45 %. Мінімальний час дозрівання - 3 місяці, оптимальним вважається період у 5 місяців.
Грибок, який надає рокфору характерного смаку і аромату, міститься у печерних ґрунтах. Традиційно його отримували, залишаючи на 6-8 тижнів у печерах хліб. Після цього хліб висушували, добуваючи порошок грибка. Сьогодні грибок вирощується в лабораторіях, а рокфор й далі дозріває у карстових печерах при відносно сталій температурі (6-13 °C) та вологості (95 %). Пориста порода забезпечує добру циркуляцію повітря.
Відразу за Рокфор-сюр-Сульзон розташовані 17 печер, що простягаються на 12 рівнях на глибину до 2 км. У кожній печері виготовляють окремий підтип рокфору.
Рокфор - перший французький сир, який отримав сертифікат про походження (1925).

1865в американському штаті Огайо скоєно перше в історії пограбування поїзда

1989акція протесту на майдані Тянаньмен в столиці Китаю, Пекіні, була жостоко придушена танками, загинуло сотні громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
амід Показати IP 4 Червня 2013 08:26
ВН, Юрій Ільчук - бувший начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області. Теперішній Тарас Шнит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus