USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Apple оновила свій найменший комп’ютер. Фото

15 Червня 2010 16:34
Mac mini більше не позиціонується як «найбільш доступний» - оновлена модель з іншою начинкою і корпусом стала на 100 доларів дорожчою.

Про це пише ТСН.

Корпорація Apple оновила найдоступніший комп’ютер у своїй лінійці. Модель Mac mini отримала продуктивну начинку, алюмінієвий корпус і нові мультимедійні можливості.

Тепер компактний корпус PC виконаний за технологією Unibody, тобто, вирізаний з єдиного бруска алюмінію. У порівнянні з попередньою моделлю новий Mac mini «схуд» майже вдвічі: його товщина зменшилася в півтора рази, а кожна зі сторін стала меншою на кілька сантиметрів.

Утім, скромні габарити не завадили інженерам Apple вбудувати у корпус не тільки всі необхідні компоненти, але і блок живлення, який раніше займав цінне місце біля розетки.

Начинка комп’ютера не зазнала особливих змін: центральний процесор Intel попереднього покоління Core 2 Duo з тактовою частотою 2,4 ГГц або 2,66 ГГц, оперативної пам’яті тільки 2 Гб, а ємність жорсткого диска становить 320 Гб або 500Гб.

Незначного апгрейду зазнала тільки інтегрована відео карта. Тепер за обробку графіки в Mac mini відповідає відео ядро Nvidia GeForce 320M, продуктивність якого вдвічі перевищує можливості чіпу Nvidia 9400m, встановленого на попередніх моделях.

Енергоспоживання оновленого компактного комп’ютера було знижено на 25%, завдяки чому в режимі очікування він споживає всього 10 ват.

Не забули в Apple про мультимедійні можливості. Mac mini нарешті отримав повноцінний роз’єм HDMI, що дозволяє підключити до нього великий телевізор і зовнішню акустику. Раніше любителям «яблучної» техніки доводилося купувати для цього дорогі перехідники. А також є кард-рідер для карт пам’яті стандарту Secure Digital.

Утім, всі ці приємні для користувача нововведення не змогли не позначитися на ціні пристрою. У США молодша конфігурація Mac mini коштує 699 доларів, тобто, є на 100 доларів дорожчою за моделі попереднього покоління.

Таким чином Apple поступово відійшла від концепції «найдоступнішого і найбільш економічного Mac» - саме так на офіційному сайті писали про Mac mini до оновлення, тепер він став ще ближчим до інших «Маків» - продуктивних, але дорогих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus