USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Автентичні скарби у подарунок отримав музей Волині. ФОТО

26 Листопада 2013 16:10
Майже новорічний подарунок – 374 предмети на суму 62250 гривень – днями надійшов до фондів Волинського краєзнавчого музею від Ягодинської митниці, - повідомляє Музейний простір Волині.
Серед переданих історико-культурних цінностей – ікона «Ісус Христос» рубежу ХХ століття, предмети фалеристики – нагрудні знаки, нагороди та документи Німеччини періоду Третього рейху, рідкісні нині значки СРСР 1930-х років, а також скарб мідних монет Пантікапею останньої чверті IV століття до нашої ери в кількості трьохсот тридцяти трьох одиниць. Згідно з висновком завідувача відділу експертизи Центрального Музею Тавріди (Сімферополь) А.Родіонова скарб є автентичним, має історичну цінність як об’єкт матеріальної культури Пантікапею останньої чверті IV столітті до нашої ери.
Напередодні відкриття Художнього відділу музею особливу цінність становлять твір західноєвропейського живопису кінця ХІХ – початку ХХ століть «Лісовий пейзаж з водою» (назва умовна, за сюжетом), в оригінальній рамі, з наразі не відчитаним автографом художника внизу справа та твір декоративно-прикладного мистецтва Західної Європи початку ХХ століття «Путті».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 26 Листопада 2013 17:52
Сама нижня дуже класна!! шкода що напевно буде пилитись в фондах :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus