USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Cкладено список із 10 найбільш очікуваних гаджетів 2011 року

3 Січня 2011 17:45
У 2011 році буде представлена низка технологічних новинок, серед яких таємний проект соціальної мережі від Google.

Американський інтернет-блог Business Insider склав список із 10 найбільш очікуваних гаджетів і технологічних новинок, реліз яких має відбутися 2011 року, – повідомляє сайт «ТСН».

Більшість очікувань пов'язані з компанією Google. Нещодавно віце-президент компанії із мобільних платформ Енді Рубін представив новий планшетний комп'ютер від компанії Motorola, що працює на операційній системі Google Android. Версія ОС — 2.3 (Gingerbread).

Окрім того, Google посилено працює над таємним проектом соціальної мережі, яка може випередити провідний в цій області Facebook. Після провалу технології Google Wave споживачі сподіваються на щось більш вражаюче.

Із середини 2011 року Google почне постачання ноутбуків від компаній Acer і Samsung із встановленою на них новою системою Chrome OS. Незважаючи на те, що на даний момент система працює нестабільно, цілком ймовірно, що остаточна версія ОС та функціональне обладнання укупі з низькою ціною зроблять Chrome OS гідним конкурентом. Нагадаємо, головною особливістю системи буде домінування веб-програм над звичайними функціями ОС. Ключова роль при цьому відводиться інтернет-браузеру.

Також багато споживачів чекають новин від компанії Apple. Навесні 2011 року у продаж має надійти нова версія відомого планшетного комп'ютера iPad 2. За даними тайваньського інтернет-порталу DigiTimes, компанія Apple планує продавати 6 мільйонів екземплярів щомісяця. Відмінності від першої версії – дві камери, відеоконференції і знижена ціна – близько 200 доларів.

Окрім того, за чутками, у першій половині 2011 року вийде нова версія ноутбуків Mac від Apple, в яких буде застосована нова технологія передачі даних Light Peak, швидкість якої 10 гігабіт на секунду. Це удвічі перевищує швидкість технології USB 3.0, випуск якої також відбудеться у першій половині 2011 року. Нагадаємо, кілька років тому Apple прибрала з нових модифікацій своїх комп'ютерів швидкісні порти FireWire.

Що стосується одного з основних продуктів Apple — iPhone — очікується, що у 2011 році (за прогнозами — починаючи з березня) 23% його власників будуть користуватися послугами оператора мобільного зв'язку Verizone. Відзначимо, що на даний момент ексклюзивним партнером Apple з продажу iPhone є AT&T.

Конкуренти Apple також посилено просувають свої продукти на ринок електроніки. На початку 2011 року на прилавках з'явиться канадська відповідь iPad — планшетний комп'ютер від компанії Research In Motion (RIM), ця компанія також розробляє дизайн для всесвітньо відомих смартфонів BlackBerry. Новий продукт має підвищену швидкість роботи, яка вже демонструвалася у рекламних відеороликах компанії.

Також новини надійшли від виробника комп'ютерної техніки Hewlett-Packard (HP). Компанія планує виконати свою давню обіцянку і випустити новий кишеньковий комп'ютер на базі системи WebOS від поглиненої HP компанії Palm. Випуск продукту під кодовою назвою Topaz запланований на першу половину 2011 року.

Багато очікувань пов'язано з виробниками ігрових платформ. Серед лідерів — портативна приставка Nintendo 3DS, анонсована на виставці E3 в травні 2010 року. У новій приставці використовується тривимірна графіка і Wi-Fi. Окрім того, на обох половинках складного корпусу розташовані камери, що дозволяють робити тривимірні знімки. У США Nintendo 3DS з'явиться у продажу до березня нинішнього року, ціна становитиме близько 300 доларів.

А один з провідних японських виробників електроніки Sony планує випустити PSP Phone. Цей довгостроковий проект від авторів однієї з найпопулярніших у світі приставок PlayStation замислювався як відповідь iPhone. Однак тепер, коли на ринку з'явилася вже четверта версія смартфона від Apple, продукт Sony втратив колишню актуальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus