USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині заборонили продавати піротехніку

30 Грудня 2013 14:05
Побутову піротехніку не можна продавати на ринку. Усі феєрверки, петарди, бенгальські вогні мають реалізовуватися в спеціалізованих магазинах, з відповідними супроводжуючими документами, а не стихійно. Крім того, піротехніку не мають права продавати неповнолітнім. Лише частину святкових вогнів можна придбати тим, кому вже виповнилося 16 років.

Начальник дослідно-випробувальної лабораторії управління ДСНС у Волинській області Олександр Новак пояснив, що з 2005 року волинські рятувальники проводять перевірки місць продажу піротехніки, 2013-тий – не виняток.

Під час останньої перевірки виявили декілька фактів реалізації несертифікованих піротехнічних виробів та без відповідної ліцензії. Зокрема рятувальники з'ясували, що на ринках у Ковелі, Нововолинську та Камені-Каширському продавали побутову піротехніку. А на ринках реалізовувати ці вироби категорично заборонено законом.

Олександр Новак розповів, на що варто звернути увагу під час купівлі новорічних феєрверків.

«Ця продукція підлягає обов’язковій сертифікації, продавці повинні вам пред’явити цей документ на вимогу. На пакуванні мають бути відповідні знаки якості і голограми», - каже начальник дослідно-випробувальної лабораторії.

Він нагадав, що перед тим, як підпалювати піротехніку, необхідно, як би не банально це звучало, читати інструкцію. Олександр Новак зауважує: якщо дотримуватися усіх правил, відійти на вказану відстань, бути тверезим, то з побутовою технікою не повинно виникнути проблем. Якщо ж феєрверк не вибухнув, то варто почекати до 10 хвилин, і лише тоді підходити до коробки. Діти у цей момент повинні бути під наглядом дорослих. Самостійно їм бавитися піротехнікою не можна, наголосив Олександр Новак. Дітям до 16 років феєрверки не мають права продавати, нагадує він. А на деяку піротехніку обмеження триває і до 18 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 30 Грудня 2013 18:45
Цілковито підтримую. Заборонили б взагалі, а то бахкають вдень і вночі. Деяким нашим людям потрібні іграшки у вигляді чугунних куль, привязаних до ноги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus