USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Екстравагантні картини презентували у Луцьку. ФОТО

12 Серпня 2013 18:00
Неординарні роботи, ідеї для яких художниця знаходить у ванній, презентували у одній із творчих кав’ярень Луцька 12 серпня.

Під час презентації виставки «Масло на стінах» художниця Небо Міріам розповіла історію створення картин та закликала відвідувачів ділитися враженнями. З її слів, у картинах немає глибокого сенсу, тому їй цікавіше почути, які думки викликають картини у глядачів.



Організатор виставки Богдан Іщук зізнався, що для нього творчість Небо Міріам стала несподіванкою, адже раніше він був переконаний, що луцькі художники найчастіше зображують на картинах Луцький замок. Мисткиня розповіла, що у нашому місті ніхто не створює подібних картин, тому конкурентів у неї немає. Конкуренція, мовляв, є з егоїстичними художниками, які поливають брудом інші роботи, не створюючи нічого самотужки. Як розповіла Небо Міріам, у Луцьку можна було б організовувати виставки щомісяця, але художники надто ліниві, щоб робити це.



Усі роботи написані протягом трьох місяців. Найдовше створювалася картина «Море», тому що художниця довго не могла підібрати для неї колір фону. Вона не хотіла використовувати стандартний зелений, а використовувала суміш оливкового та інших кольорів. Деякі роботи були написані впродовж декількох годин.



Художниця зізнається, що спершу до неї приходять назви картин: «Спочатку повинна народитися ідея, а після цього потрібно творити картину. Це як у сектах – Бог тебе сповнює, після чого ти стаєш частиною чогось великого».

Щодо художнього напряму,у якому творить, художниця не може визначитися.

«Це називали поп-артом, сюрреалізмом та метафізичним реалізмом. Можливо, це суміш напрямів, або позерство усіх напрямів потрошки», - іронізує Небо Міріам.



«Я об’єднала роботи, тому що вони не об’єднуються. Швидше за все, це абсурд», - відповіла художниця на питання щодо того, що об’єднує картини.

«Я розпочинаю малювати картину за правилами, а потім, коли у мене нічого не виходить, малюю як-небудь. Тому тут немає жодного правильного мазка», - повідомила Небо Міріам.

Щодо картини «Затемнення», авторка пояснила, що для людини, яка довгий час перебуває в одній кімнаті, єдиним затемненням є розбита лампочка.



Ідея картини «Чорна діра» виникла, коли художниця дивилася наукову програму про космос, і їй здалося, що чорна діра схожа на отвір у раковині умивальника.



«У мене є купа зразків, ескізів з умивальником. Багато ідей для картин знаходжу у ванній», - зізналася авторка.

Як розповіла художниця, картина «Полуничне морозиво» насправді є переробкою акварелі. Спочатку на ній була зображена жінка із рогом, у такому вигляді картину експонували під час виставки у Івано-Франківську. Авторці не сподобалася жінка, тому вона зробила із неї щура. Ріг згодом перетворився на ріжок морозива.

Як розповіла авторка, усі картини, представлені на виставці, перероблені. Так, одну з них художниця обробляла окропом. Для написання картин художниця використовує не лише масло, а й усе, що є вдома – акварель, чайники тощо.



Небо Міріам зізнається, що не відчуває особливої цінності своїх картин, вони цінні лише під час створення. Окрім Луцька, виставки художниці можна було побачити в Івано-Франківську.

«Я хочу вийти на інший рівень, і робити не просто виставку, а щось глобальне, з дуже великою ідеєю, значне. Я хочу зробити артхаусний короткометражний фільм: видно руки людини, яка готує яєчню, яка майже згорає. У кадрі лишається лише коло жовтка, після чого закривається кришка. Я хотіла б це представити на якомусь фестивалі артхаусу, але поки бракує коштів», - поділилася Небо Міріам планами на майбутнє.





Виставка «Масло на стінах» діятиме за адресою проспект Волі, 16г протягом місяця.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сонечко Показати IP 12 Серпня 2013 19:29
УМНИЧКА!!!
Місяць Показати IP 13 Серпня 2013 20:56
Молодець!!!
25 Показати IP 13 Серпня 2013 22:33
Ось, хоч вона зізналась, що "у картинах немає глибокого сенсу". Щирість таки важлива...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus