USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фестиваль зеленого туризму «Мальованка» здивував новим форматом.ФОТО

29 Червня 2013 13:40
На Волині фестиваль зеленого туризму «Мальованка» змінив формат. Тепер замість одного дня він триває два. Про це вчора, 28 червня, під час прес-конференції, що відбулася у селищі Дубище Рожищенського району в стінах комплексу відпочинку «Мальованка», повідомили організатори мистецького дійства.
У «Мальованки» - новий формат
За словами заступника голови Рожищенської районної державної адміністрації, а за сумісництвом - голови оргкомітету фестивалю «Мальованка» Тараса Войтовича, основною родзинкою шостого за ліком фестивалю зеленого туризму стане те, що він триває у новому форматі - два дні. Першого дня на гостей мистецького дійства чекали виступи діток у різних вікових категоріях, а наступного – аматорських колективів та відомих українських гуртів. Войтович розповів, що декілька років цей захід відбувався на Трійцю, тож, коли цьогоріч, через поважну причину не випало організувати «Мальованку» у це релігійне свято, розпочався шквал дзвінків від місцевих мешканців. Переживали, що фестиваль припинив своє існування.


«Не провести його – піти проти своїх людей. І це дає нам натхнення на те, щоб далі організовувати «Мальованку», поки буде жива родина Прокопчуків, ідейних натхненників фестивалю, доти й він буде жити», - пообіцяв Тарас Войтович.
Власник відпочинкового комплексу «Мальованка» Віктор Прокопчук теж вірить, що розпочата з дружиною Аллою справа, фестиваль зеленого туризму «Мальованка» ще багато років буде тішити своїх відвідувачів.





«Коли ти робиш щось із душею – це неодмінно подобається людям, а якщо організовуєш, через те, що «так треба», рідко хто отримує від цього задоволення. Наш захід вже давно став знаковою подією не лише для Рожищенського району, а й для Волинської області, навіть за кордоном про нього чули й хочуть приїздити, бо ми у цей фестиваль вкладаємо частинку себе», - наголосив Прокопчук .
Як розповів господар «Мальованки», п’ять років формат дійства не змінювався, однак фестиваль вже виріс із «коротких штанців», людям стало замало одного дня, тож організатори, дослухавшись до громадської думки, вирішили його зробити дводенним. Тепер щорічно будуть вносити якісь зміни, аби відвідувачам було цікавіше.
Головне – гостинність та затишок
Директор фестивалю « Мальованка» Алла Прокопчук не приховує, на початках було дуже важко організовувати навіть не фестиваль, а власний бізнес. Він зароджувався у не простих умовах. Хотілося створити такий заклад, куди б люди хотіли їхати і дійсно змогли відпочити. Теперішній стрімкий ритм життя не дозволяє зупинитися хоча б на мить: помилуватися зорями, побачити як тече річка, почути як щебечуть птахи. Тому Прокопчуки, працюючи над концепцією роботи закладу, хотіли запропонувати альтернативу своїм клієнтам, щоб ті хоч на кілька годин поринули в атмосферу єднання з природою.
Велика територія, соснові насадження, водойма та ліс поблизу сприяли цьому. За сім років свого існування «Мальованка» перетворилася у куточок відпочинку, який вабить до себе відвідувачів не лише з району, а й різних куточків Волині.
На відміну від звичайних рекреаційних комплексів тут – індивідуальний підхід до клієнтів. До ваших прохань у закладі завжди будуть дослухатися.
На території «Мальованки» є ресторан, конференц-зал, готель, сауна.










Для тих, хто полюбляє активні розваги, облаштовано майданчики для гри у футбол, волейбол, пейнтбол. Також тут для вас можуть організувати велосипедні прогулянки мальовничими краєвидами, подорож річкою Стир на катері, ну а поціновувачам «тихого» полювання надати можливість поблукати по місцевому ліску, в якому повно ягід та грибів.
Цей куточок відпочинку - місце, де може відпочити вся родина. Тому пропозиції гарно провести час є не лише для дорослих, а й дітей. Молодша донька Алли та Віктора Прокопчуків, одинадцятирічна Ірина, сама розробила проект дитячого містечка. До осені роботи над ним вже мають завершити. На території містечка будуть різноманітні гойдалки, вмебльована дитяча хатинка, пісочниця, гірка.
Акцент у розвитку свого бізнесу Прокопчуки роблять на гостинності. Найголовніше, що вам зможуть запропонувати у «Мальованці», це спокій, затишок та відмінний сервіс, чого не рідко бракує у пересічних закладах.
Начальник відділу культури і туризму Рожищенської райдержадміністрації Тетяна Новосад переконана, що фестиваль зеленого туризму «Мальованка» насамперед популяризує навіть не окремо взятий куточок відпочинку, а загалом Волинський край. Він вкотре допомагає продемонструвати те, що в області є, що показати туристам. За словами Новосад, сьогодні, 29 червня, другий фестивальний день запам’ятається відвідувачам завдяки народній пісні. Саме на основі фольклору та народних традицій всі учасники базуватимуть свої виступи.
Фестивальний сюрприз
У програмі другого дня фестивалю - ярмарок етнічних предметів, майстер-класи від народних умільців, дегустація українських страв та напоїв. Якщо у вас - розкішне волосся, можете взяти участь у конкурсі на володарку найдовшої коси – «Коса Мальованки». Також тут на вас чекають туристичні та спортивні змагання, конкурси й забави.








Для відвідувачів фестивалю, які завітають разом з дітьми, працюватимуть ігрові атракціони та дитячі майданчики.

Виступатимуть сьогодні також Волинський академічний народний хор, колектив «Але бабусі плюс» із Республіки Польща, вокально-інструментальний гурт з Республіки Білорусь, луцький гурт «ФлайzZzа», до речі, його фронтмен, Андрій Тимчук, є ведучим заходу. Фестивальним сюрпризом стане виступ українського гурту «Дзідзьо». А завершиться дійство святковим феєрверком та «Дубищенськими етновечорницями» від гурту «Luchesk Band».





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
редактору Показати IP 29 Червня 2013 19:52
Де ТУРИСТИЧНІ АГЕНСТВА? ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ ВІДДІЛІВ ТУРИЗМУ?
Влад Показати IP 2 Вересня 2013 22:31
Ага! Так вони його роблять для людей! для бабла то точно...минулого року козаки варили куліш, так Прокопчуки з ними поскандалили, через те, що козаки куліш безкоштовно хотіли роздавати (шкода відео не збереглось)...більше козаків на цей фестиваль чомусь не кличуть...Самі козаки скромно про це промовчали...зібралися і поїхали з того фестивалю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus